A Magyar Közösségi Összefogás 22-es listáján 10-es sorszámmal induló Cziprusz Zoltán szerint a parlamenti bejutáshoz minden egyes felvidéki magyar választópolgár szavazatára szükség lesz.

 

A legrelevánsabb felmérést mindig a választások jelentik. A legutóbbi EP-választásokon 0,04 százalék, alig 300 szavazat hiányzott a sikerhez a magyar listának.

 

Az MKP ezúttal két új szubjektummal kiegészülve összefogásban indul, ami megfelelő választási részvétel esetén elég lehet a jó eredményhez.

 

 hirdetes_810x300  

„Úgy érezzük, hogy az MKP, a Magyar Fórum és az Összefogás közös indulása hozhatja azt az 1,5-2 százalék pluszt, amivel jó eséllyel bejuthatunk a parlamentbe“

 

– mondta Cziprusz.

 

2016-hoz képest az MKÖ rendezvényein másfélszer akkora publikum van jelen, ami bizakodásra ad okot.

 

„A listánkon szereplő politikusok már félretették a sérelmeket, így korábban egymás ellen induló jelöltek is egymást támogatva szerepelnek annak érdekében, hogy ne szűnjön meg a magyar képviselet a parlamentben.”

 

– mutatott rá Cziprusz.

 

A szombati választás több szempontból is fontos, Az országos politikai helyzetet mindenki érzékeli, ezért elsődleges szempont a kormányváltás.

 


Cziprusz a parlamenti bejutás esetén annak érdekében szeretne dolgozni, hogy Dél-Szlovákia ne egy leszakadó régió legyen, hanem a természetes régiók kialakításával a gazdaság motorjává válhasson.

 

„A hármas csapat nagyon jó programot alkotott meg, ezért is bízunk a sikerben”

 

– buzdította a választási részvételre a felvidéki magyarságot Cziprusz.

 

 

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!