Nyitókép: webnoviny.sk

 

Frissítve: 16.04 Az Észak-Olaszországból érkezett, Homonnán, az egyik helyi harisnyagyárban dolgozó olasz munkás teszteredményei váltottak ki előzetesen gyanút.

 

A Közegészségügyi Hivatal nagymihályi területi kirendeltségének vezetője, valamit Tomáš Kráľ, a Svet zdravia hálózat szóvivője, mely hálózat a nagymihályi kórházat is vezeti, csütörtök délután végül hivatalosan  cáfolta, hogy koronavírussal fertőzött beteget kezelnek.

 

Forrásaink szerint korábban a nagymihályi orvosok is már tényként kezelték, hogy a náluk fekvő olasz beteg az első koronavírusos paciens az országban

  hirdetes_300x300   

 

Az olasz nemzetiségű személyt először a homonnai kórházban kezelték a koronavírus tünteteivel, ahonnan tegnap este védőfelszerelésben kiemelt egészségügyi kockázatú betegként a nemrég átadott új nagymihályi kórhába szállították.

 

Koronavírus: Újabb fertőzés-gyanús esetek Szlovákiában, ezúttal a Nagymihályi járásban

 

Az illető információink szerint másoktól elzártan, hermetikusan lezárt teremben fekszik. Úgy tudjuk, az olasz állampolgár a cég vezetője, és otthon, Olaszországban az édesapjánál már kimutatták a koronavírus megbetegedést. A nap folyamán közzétett hivatalos jelentés azonban kizárta nála a koronavírus fertőzés gyanúját.

 

Szlovákia péntektől kötelező egészségügyi vizsgálatot rendel el a pozsonyi, kassai és poprádi reptéren minden utas számára.

 

Közben Bécsben egy 72 éves betegnél is felbukkant a koronavírus, amivel már háromra emelkeldett az ausztriai vírusfertőzöttek száma.

 

A Wizzair leállította az Olaszországba induló repülőjáratait.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: koronavírus

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.