Nyitókép: Aktuality.sk

 

A Szlovák Rádió és Televízió (RTVS), valamint a Markíza Televízió két exkluzív exit poll eredményt ígér a választóhelyiségek bezárása után.

 

Az RTVS február 29-én, szombaton a választási éjszaka során jelentkezik exit poll eredménnyel. A hétvége folyamán pedig folyamatosan információkat fog közölni a parlamenti választás eredményeiről. Minderről Erika Rusnáková, az RTVS szóvivője tájékoztatott.

 

 hirdetes_810x300  

A választási éjszaka a közszolgálati televízió egyes csatornáján 21.40-kor kezdődik. A műsor elején a műsorvezetők bemutatják az exit poll eredményeit, melyet a Median ügynökség készít el az RTVS-nek.

 

Az egyes csatornán szombaton rendkívüli híradót fognak sugározni 12.00-tól 16.00-ig. Március 1-jén, vasárnap pedig háromórás választási stúdióval jelentkeznek.

 

Az RTVS az 5 perc múlva 12 (O 5 minút 12) című politikai vitaműsorába az összes olyan politikai szubjektum vezetőjét meghívta, akik bejutnak a parlamentbe.

 

„A nyilatkozatukat a választásuk utáni elrendezésről Jozef Lenč és Miroslav Řádek politológusok fogják elemezni“

 

– tájékoztatott Rusnáková.

 

Az RTVS rádióműsorában szintén a választással kapcsolatos műsorokat fognak sugározni. Szombaton 22.00 óra után az exit poll eredményeit fogják közölni, a rendkívüli műsorsugárzás pedig vasárnapra virradóig fog folytatódni.

 

 „A vasárnapi Rádiožurnál 7.00 órától a legfontosabb információkat fogja közölni a parlamentbe bejutó politikai szubjektumok sorrendjéről. Ezenkívül elhangzanak majd a politikusok reakciói, reggel 8.00 órától 10.00 óráig pedig a Rádio Slovensko rendkívüli stúdióval várja a hallgatóit. Az 5 perc múlva 12 vitaműsort a Rádio Slovensko a televízióban sugárzott adással párhuzamosan fogja közvetíteni“

 

– jelentette ki Rusnáková.

 

A Markíza is választási maratonnal készül

 

Választási stúdióval és attraktív vendégekkel készül a Markíza Televízió is. A rendkívüli műsorsugárzás szombaton 21:55-kor veszi kezdetét. A választóhelyiségek lezárása után a Markíza a Focus által készített legfrissebb exit poll eredményeit fogja közölni. Ezután fokozatosan fogják ismertetni a Statisztikai Hivatal által feldolgozott információkat.

 

A program műsorvezetője Zlatica Švajdová Puškárová és Michal Kovačič lesz. A stúdióba meghívást kapott Martin Slosiarik szociológus, Aneta Világi politológus és Róbert Slovák reklám- és marketing specialista.

 

A Markíza Televízió vasárnapi politikai műsorsugárzása délelőtt 9:55-kor veszi kezdetét. A műsorvezetők azokat a politikusokat fogják a stúdióban köszönteni, akik bejutottak a parlamentbe. A megszokott időben, 13.00 órakor a Na telo c. vitaműsorba azok a politikusok kaptak meghívást, akiknek a pártjai nem érték el az 5%-ot, így nem jutottak be a parlamentbe.

 

Hozzájuk csatlakozik majd Martin M. Šimečka és Martin Hanus kommentátor, valamint Mikuláš Dzurinda egykori kormányfő.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!