Nyitókép: netky.sk

 

Rekordszámban érkeznek haza a külföldön élő szlovákok a holnapi választás miatt – tájékoztatott a repülőjegyet árusító Pelikán a statisztikáira hivatkozva.

 

A Pelikán utazási iroda szerint a 2016-os parlamenti választás időszakával összehasonlítva a február 29-ei hétvégére 133%-kal több szlovák vásárolt repülőjegyet Bécs, Pozsony, Budapest vagy Kassa érkezéssel.

 

 hirdetes_810x300  

Míg az idei választásokra a szlovákok 80%-a egyirányú repülőjegyet vásárolt, addig 2016-ban ez az arány valamivel 50% felett volt. A Pelikán szerint annak ellenére, hogy két egyirányú repülőjegy az esetek többségében jóval drágább, mint a menettérti jegy, elmondható, hogy idén a választások miatt a szlovákok több pénzt voltak hajlandóak repülőjegyre áldozni.

 

Ugyan a parlamenti választások során külföldről is lehet szavazni, a holnapi választás alkalmából a külföldön élő szlovákok mégis rekordmennyiségű repülőjegyet vásároltak meg.

 

„A repülőjegyek iránti aktuális kereslet hatalmas, a választásaink történetében pedig egyértelműen rekordnak számít”

 

– mondta az utazási iroda helyettese.

 

A vállalat adatai szerint a választási hétvégére a legtöbb szlovák Spanyolországból, az Egyesült Királyságból, Olaszországból, Németországból, Hollandiából, Svájcból, Franciaországból, Svédországból, Dániából és Belgiumból tér haza. Olyan országokról van szó, ahol rengeteg szlovák dolgozik vagy tanul.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!