Nyitókép: reprofoto

 

Bugár Béla, a parlamentből kieső Most-Híd elnöke a választási éjszakán felhívta Menyhárt Józsefet, miután biztossá vált, hogy sem a vegyespárt sem a közös magyar lista nem érte el a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt.

 

A Most-Híd közlése szerint Bugár szombatról vasárnapra virradóra telefonon felhívta Menyhárt Józsefet.

 

„Tárgyalóasztalhoz hívta őt. A magyarok és a többi nemzeti kisebbség parlamenti képviselet nélkül maradtak és ezt a következő választáson nem engedhetjük már meg. Azonnal munkához kell látnunk”

 

 hirdetes_400x285  

ismertette a Most-Híd álláspontját annak szóvivője, Magdeme Klára.

 

Bugár Béla az éjszaka folyamán bejelentette, hogy pártja 2,05 százalékos eredménye után lemond pártelnöki posztjáról, a pártból azonban nem szeretne távozni, mivel ez számára egy „értékes projekt”.

 

A Magyar Közösség Pártja vasárnap este a Facebook-on tett közzé köszönetnyilvánítást választóinak. Ebben úgy fogalmaznak, hogy

 

„Sajnos, a teljes összefogást minden törekvésünk ellenére sem sikerült elérnünk. Megosztottságunk luxus, a matematika nem enged, győzelmet csak összefogással tudunk elérni. Természetesen most elemezni fogjuk a történteket, és levonjuk a megfelelő következtetéseket.”

 

A párt országos elnöksége a közleményben ismertette, hogy az MKP az Alapszabályának megfelelően a közeljövőben megtartja kongresszusát, mely dönt a párt további irányultságáról.

 

Egy biztos: regionálisan erős pártként továbbra is választóinkat kívánjuk szolgálni. Még egyszer köszönjük a ránk leadott szavazatokat, a parlamentbe bejutott pártoknak sok sikert kívánunk munkájukhoz.

 

zárta az MKP.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.