Gizella
  • HUF: 358.28
  • USD: 1.21
  • 6 °C
  • 17 °C
Belföld

Bugár már hívta Menyhártot, az MKP szerint összefogásra van szükség

Bugárék szerint "Azonnal munkához kell látnunk"

Nyitókép: reprofoto

 

Bugár Béla, a parlamentből kieső Most-Híd elnöke a választási éjszakán felhívta Menyhárt Józsefet, miután biztossá vált, hogy sem a vegyespárt sem a közös magyar lista nem érte el a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt.

 

A Most-Híd közlése szerint Bugár szombatról vasárnapra virradóra telefonon felhívta Menyhárt Józsefet.

 

“Tárgyalóasztalhoz hívta őt. A magyarok és a többi nemzeti kisebbség parlamenti képviselet nélkül maradtak és ezt a következő választáson nem engedhetjük már meg. Azonnal munkához kell látnunk”

 

ismertette a Most-Híd álláspontját annak szóvivője, Magdeme Klára.

 

Bugár Béla az éjszaka folyamán bejelentette, hogy pártja 2,05 százalékos eredménye után lemond pártelnöki posztjáról, a pártból azonban nem szeretne távozni, mivel ez számára egy “értékes projekt”.

 

A Magyar Közösség Pártja vasárnap este a Facebook-on tett közzé köszönetnyilvánítást választóinak. Ebben úgy fogalmaznak, hogy

 

“Sajnos, a teljes összefogást minden törekvésünk ellenére sem sikerült elérnünk. Megosztottságunk luxus, a matematika nem enged, győzelmet csak összefogással tudunk elérni. Természetesen most elemezni fogjuk a történteket, és levonjuk a megfelelő következtetéseket.”

 

A párt országos elnöksége a közleményben ismertette, hogy az MKP az Alapszabályának megfelelően a közeljövőben megtartja kongresszusát, mely dönt a párt további irányultságáról.

 

Egy biztos: regionálisan erős pártként továbbra is választóinkat kívánjuk szolgálni. Még egyszer köszönjük a ránk leadott szavazatokat, a parlamentbe bejutott pártoknak sok sikert kívánunk munkájukhoz.

 

zárta az MKP.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Tomes
2020. Már. 02. 10:18

Teljes mértékben egyetértek. Bugár kiesett, és annak ellenére ,hogy végig azt szajkózta,hogy ő neki sokkal nagyobb az esélye.Most kiderült,hogy csak a fele az MKÖ-hoz lévest. Most odamegy Menyhárthoz és bemondja, pajtás gyertek hozzánk alakitunk egy pártot MOST-HID-MK, ahol 2/3 a miénk 1/3 a tietek, mert nekünk van kormánytapasztalatunk. Menyhárt erre azt mondja igazad van az egység érdekében mindent megteszek ..............................???? Remélem NEM. Elég volt az asszimilacióból amire HID megtanitotta a szlovmagyarokat, és már nyugodt szivvel szavaznak a szlovák pártokra.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket