Nyitókép forrása: HNonline.sk

 

Robert Fico, a Smer elnöke csak a választások másnapján, vasárnap délután állt kamerák elé. Pártja történelmi vereséget szenvedett el az OĽANO-tól, amely valószínűleg nem csak kormányt alakíthat, de akár alkotmányos többséget is szerezhet a parlamentben.

 

Robert Fico szerint ezen a választáson hárman vesztettek, és egy valaki nyert.

 

„Először is, vesztett a sajtó, a harmadik szektor és a Smer. És egy olyan valaki győzött, akiről csak ezután derül ki, hogyan fog viselkedni a nagypolitikában”

 

 hirdetes_300x300  

mondta Fico, majd láthatóan lesújtva köszönetet mondott minden Smerre szavazó állampolgárnak. Elismerte, hogy történelmi vereséget szenvedtek el, de rögtön hozzátetette, hogy az elmúlt öt választás után kerültek a második helyre, ami szerinte nem olyan rossz eredmény.

 

Fico hangsúlyozta, hogy a Smernek 38 mandátuma van, rendkívüli üléseket hívhat össze, kezdeményezheti a miniszterek leváltását.

 

„Nekünk most a Smerben le kell ülnünk, és meg kell beszélnünk, merre tovább. Számomra a cél egyértelmű, én a Smert tisztán baloldali pártként képzelem el”

 

mondta, majd hozzátette, hogy úgy véli, mához egy évre, kettőre talán ismét urnákhoz kell majd járulnunk.

 

Arra a kérdésre, hogy nem tervezi-e felajánlani a párt vezetését Pellegrininek, illetve nem akar-e valamilyen személyi felelősséget vállalni a Smer gyengüléséért, Fico erősen ferdítve kijelentette:

 

„Elnézést, én nem voltam benne a kampányban, én lényegében nem vettem részt a kampányban, így nincs összehasonlítási alapom, ezt a kérdést hagyja ránk, majd mi eldöntjük”

 

Az újságíró faggatózására végül kibökte, hogy egyelőre nem vette fontolóra, hogy átengedje helyét Pellegrininek.

 

fogalmazott a Smer elnöke. Egyébként Pellegrini közel 414 ezer szavazatot kapott, míg Fico csak 244 ezret. Arra a kérdésre, hogy nem akar-e még visszavonulni, Fico úgy válaszolt: „én egy baloldali pártot akarok vezetni. Ez a válaszom”.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.