Nyitókép forrása:Körkép.sk

 

Richard Sulík, az SaS elnöke hajnali fél négykor nyilatkozott a sajtónak, továbbra is sok bizonytalanságot mutatnak a részeredmények. A PS-SPOLU parlamentbe jutása bizonytalan, a demokratikus ellenzéki pártok valós számai eddig egyáltalán nem tükrözik az exit pollok adatait.

 

Hogy tetszett a Körkép.sk parlamenti választási közvetítése?

  • Ti voltatok a legjobbak a felvidéki magyar sajtóorgánumok közül (58%, 183 szavazat)
  • Más felvidéki magyar sajtóorgánumon követtem a választást (42%, 132 szavazat)

Szavazatok száma: 315

Betöltés ... Betöltés ...

 

 hirdetes_810x300  

Sulík kiemelte, hogy nagyon sok minden függ majd attól, bejut-e a törvényhozásba a PS-SPOLU. Némileg felháborodva tette fel a kérdést, „ki készítette ezeket az exit pollokat (…). Valakik elhanyagolták a munkájukat” – méltatlankodott.

 

Hangsúlyozta, hogy néhány órával ezelőtt még három négy kormánykoalíció-variáció is terítéken volt, mostanra mindenki a végeredményre vár.

 

Sulík újságírói kérdésre elmondta, attól nem tart, hogy nem tud majd megegyezni Igor Matovičcsal. Mint mondta, jó kapcsolatban állnak, mondhatni barátok. A Körkép azon kérdésére, hogy miként értékeli, hogy harminc év után nincs magyar képviselet a szlovák parlamentben azt válaszolta, hogy bár ez most fog előfordulni először, a következő kormányban várhatóan nem lesznek nacionalista elemek, ezért érdemi változásra a nemzetiségi status quot illetően nem számít.

 

Sulík…

Gepostet von Körkép am Samstag, 29. Februar 2020

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!