Nyitókép: reprofoto (Facebook)

 

A szlovák államfő hétfő koradélután nyilatkozott, melyben értékelte a választási eredményeket. Egyben bejelentette, hogy még a nap folyamán tárgyalóasztalhoz ül Igor Matovičcsal a kormányalakítási megbízásról.

 

Čaputová szerint nagy volt a társadalmi elvárás a változások iránt. Az eredmények szerinte azt mutatják, hogy esélyt kaptunk arra, hogy elindulhassunk az igazságosság útján.

 

„Bízom abban, hogy az új kormánytöbbség meg tud felelni majd az elvárásoknak, mi több, túl is tudja majd szárnyalni azokat.“

 

 hirdetes_300x300  

– fogalmazott.

 

Az államfő szerint a magas választási részvétel jó jel, mely megmutatta azt is, hogy mennyire fontos minden egyes szavazat. Itt arra gondolt, hogy olyan pártok sem jutottak be a törvényhozásba, akiknek néhány száz, vagy néhány ezer szavazat hiányzott.

 

Čaputová hangsúlyozta, hogy gondolni kell a nemzeti kisebbségekre is, akik képviselet nélkül maradtak.

 

Ugyanakkor pozitívan értékelte, hogy erre vonatkozóan már a választások éjszakáján ígéret hangzott el. Hozzátennénk, hogy az államfő itt a Körkép.sk kérdésére utalhatott, melyben épp a magyar érdekképviseletről kérdeztük a legelső kérdések egyikeként Igor Matovičot.

 

„Bízom abban, hogy végül az egész ország győztese lehet a választásoknak, és egy energikus, teljesítményorientált kormány állhat fel“

 

– fogalmazott.

 

Igor Matovič a Körképnek: A magyar választók is számíthatnak ránk

 

Egyben hozzátette, hogy 14.00 órára tárgyalásra hívta Igor Matovičot az elnöki palotába.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.