Nyitókép: Körkép.sk

 

Bugár Béla lemondása után távozott posztjáról a vegyespárt teljes elnöksége. A pártot a tisztújító kongresszusig egy négytagú testület irányítja majd, amely Sólymos László korábbi miniszterből, Agócs Attila füleki polgármesterből, Pataky Károlyból és Peter Krajňák államtitkárból áll.

 

A mai nap hivatalosan is lemondott pártelnöki tisztségéről Bugár Béla, aki ezt a döntését a választásokon elért eredménnyel indokolta (a Most-Híd alig több mint 2 százaléknyi szavazatot kapott). A vegyespárt nyilatkozata miatt a posztjukról lemondó politikusok mindegyik párttag marad.

 

A pártvezetést átvállaló négytagú testület előkészíti a tisztújító kongresszust, amelyen új elnököt választanak – aki valószínűleg nem Bugár lesz.

 hirdetes_400x285  

 

Annál is inkább, mivel a Most-Híd újra tárgyalóasztalhoz ültetné az MKP-t, arra hivatkozva, hogy a nemzeti kisebbségek nem maradhatnak képviselet nélkül. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a választások előtti napokban Bugár még arra szólította fel az MKP-t, hogy tegyenek mindent a Most-Híd bejutásáért, mert a vegyespártnak van nagyobb esélye. Enyhén szólva tévedett.

 

Egyelőre kérdés, hogy lesz-e tárgyalási hajlandóság az MKP részéről, és ha igen, milyen feltételek mentén. Azonban találkozóra addig biztosan nem kerül sor, míg a magyar pártban is le nem zajlik a tisztújítás. Hétfőn késő este az MKP teljes elnöksége szintén lemondott, Menyhárt József pártelnököt is beleértve.

 

Menyhárt József dicstelen karrierjének és távozásának margójára

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.