Nyitókép: fajnorka.sk

 

Frissítve 15:50-kor

 

Legalább két napra bezárják a pozsonyi Fajnorovo nábrežie-n (régi magyar nevén Fadrusz János-kőpart) található ipari középiskolát koronavírus gyanúja miatt. Az első hírek szerint az iskola egyik diákja érintkezhetett egy koronavírus által fertőzött személlyel külföldön. Az érintett diák teszteredménye 48 órán belül készül el, az iskola minimum ez alatt az idő alatt zárva tart majd.

 

A hírről Lucia Forman, Pozsony megye szóvivője tájékoztatta a TASR-t.

 hirdetes_400x285  

 

A pozsonyi iskola eljárása nem egyedi. Információink szerint az egyik dunaszerdahelyi iskolában korábban több diákot is megkértek, hogy maradjon otthon néhány napig, miután Olaszországban kirándultak, ahol köztudottan gyorsan terjed a vírus.

 

Csehországban bejelentették a hatodik fertőzöttet

 

Csehországban szerdán bejelentették a hatodik igazoltan fertőzött esetet is. Egy nő olaszországi kirándulása során fertőződött meg. Az iskolában, melyet gyerekei látogatnak, csütörtökön igazgatói szabadot rendeltek el.

 

Olaszországban minden iskolát bezárnak

 

Olaszországban közben a vírus gyors terjedése miatt úgy döntöttek, hogy az ország összes iskoláját bezárják március 15-ig. Az olasz sajtó szerint az intézkedés azonnali hatállyal életbe lépett, az iskolai miniszter szerint azonban a végleges döntés még nem született meg, a következő órákban várható hivatalos bejelentés.

 

Az olasz sajtó szerint a döntés csütörtöktől minden oktatási intézményre érvényes lesz a bölcsödéktől az egyetemekig. A pedagógus szakszervezetek szerint a kormánynak sikerült ismét teljes káoszt teremtenie. Roberto Fontana egészségügyi miniszter „komolynak” nevezte a kornavírus-fertőzés terjedése miatti helyzetet. Attilio Fontana a betegségtől leginkább érintett Lombardia kormányzója újabb vesztegzártérség felállítását sürgette Bergamo területén.

 

Hatra emelkedett a romániai megbetegedések száma

 

A szerdán rögzített két új esettel hatra emelkedett a Romániában észlelt koronavírusos fertőzések száma. A kórt legutóbb egy 16 éves temesvári fiúnál, és egy 71 éves suceavai férfinél azonosították. A temesvári tinédzser minden bizonnyal a 47 éves nagybátyjától kapta el a fertőzést, akit kedden utaltak be a temesvári járványkórházba. A férfi együtt repült Olaszországból Temesvárra azzal a 38 éves temesvári nővel, akinél múlt pénteken észlelték a kórt. Mindhármukat a temesvári járványkórházban tartják megfigyelés alatt. A férfi és a fiú tünetmentes, a férfi szerdai leleteiben már nem is tudták kimutatni a Covid-19-es kórokozót.

 

Az idős suceavai férfi autóbusszal tért vissza Magyarországon keresztül Romániába pénteken az olaszországi Lombardia egy olyan településéről, ahol korábban nem regisztráltak koronavírusos megbetegedéseket. Az autóbusz Nagylaknál lépett be Romániába – közölte Nelu Tataru egészségügyi államtitkár.

 

teraz.sk, MTI

Megosztás:
Címkék: koronavírus pozsony

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!