Nyitókép: Facebook/reprofotó

 

A Za ľudí párt vezetősége egyöntetűn úgy döntött, hogy megkezdi a tárgyalásokat az OĽaNO-val, az SaS-szel és a Sme rodinálval a koalícióba való belépésről.

 

Andrej Kiska, a párt elnöke kijelentette, az, hogy megkezdik a tárgyalásokat, nem azt jelenti, hogy a párt mindenképpen belép a koalícióba.

 

 hirdetes_810x300  

 „Számunkra az a fontos, hogy a korrupcióellenes harc, a régiók megsegítése és a szociálisan hátrányosak segítése terén sikerüljön keresztülvinni a saját programunkat, illetve szeretnénk szilárdan rögzíteni Szlovákia külpolitikai irányultságát. Fontos, hogy az egész kormánynak magas erkölcsi és szakmai hitele legyen. A mai naptól kezdve erről fogunk tárgyalni a potenciális koalíciós partnereinkkel”

 

– jelentette ki Kiska.

 

Elmondása szerint a Za ľudí párt a választások előtt kijelentette, hogy a hozzá legközelebb álló pártok közé a PS/Spolu, a KDH, az SaS és az OĽaNO tartozik.

 

„Azt is elmondtuk, hogy amennyiben ilyen felállításban nem lehet kormányt alakítani, akkor a Sme rodina párttal is hajlandóak vagyunk tárgyalni. Az együttműködésből a Smer-SD-t, az SNS-t és az ĽSNS-t zártuk ki”

 

– jegyezte meg Kiska.

 

Andrej Kiska a párt sajtótájékoztatóján azt is kijelentette, hogy nincsenek elragadtatva a minisztériumok 8:3:2:2 arányban való elosztásától, ugyanis eszerint a felosztás szerint a párt két minisztériumot kapna.

 

Kiska arra kérte Matovičot, hogy a pártok vezetői még ma üljenek tárgyalóasztalhoz.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!