Nyitókép: TASR/Jakub Kotian

 

Az OĽaNO, a Sme rodina, az SaS és a Za ľudí pártok vezetői csütörtökön este 18.00 órakor találkoznak a Hradná hviezda elnevezésű étteremben – jelentette ki Igor Matovič.

 

Az OĽaNO vezére örül annak, hogy a Za ľudí párt megértette milyen megbízását kaptak a választóktól, és ennek fényében úgy döntöttek, részt vesznek a koalíció megalapításáról folytatott tárgyalásokon. Matovič szerint az OĽaNO mindent megtesz azért, hogy a pártok megegyezzenek és megkezdjék az ország megtisztítását.

 

 hirdetes_810x300  

Matovič szerint a Za ľudí azzal a kijelentéssel, hogy nem fog minden áron kormányra lépni, egy hátsó kaput hagy nyitva.

 

Az OĽaNO vezérét meglepte, hogy a Za ľudí párton belül nincsenek megelégedve a miniszteri posztok szétosztásával. Matovič kiemelte, a 2016-os választások során a hasonló eredménnyel végző pártnak csak egy minisztérium jutott.

 

Kiskáék megkezdik a tárgyalásokat a koalícióba való belépésről

 

A sajtótájékoztatón Matovič azt is kijelentette, hogy az új kormányban a közmédia függetlenségének és semlegességének kérdését is szeretné megoldani.

 

Matovič szerint alkotmánytörvénnyel kell garantálni, hogy a közmédia az összes kormány működése idején apolitikusan viselkedjen.

 

A jövőbeli új kormányfő szerint a legerősebb ellenzéki párt megkapja a parlament egyik alelnöki székét. Matovič kijelentette, tiszteletben fogja tartani a Smer döntését, de jobban örülne, ha Fico helyett Pellegrinit javasolnák erre a posztra.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!