Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Andrej Danko, az SNS elnöke lemond pártelnöki posztjáról. A szlovák nemzetiek a választásokon kibukott a parlamentből. A Smerrel kötött 2016-os alku gyakorlatilag ugyanazt hozta számukra is. mint a Most-Híd számára: visszafordíthatatlan népszerűség- és hitelvesztést.

 

Danko egyelőre azt ne közölte, hogy teljesen visszavonul-e a politikától,vagy sem. A SNS szóvivője egyelőre annyit közölt, hogy a párt elnöke a legközelebbi kongresszuson a teljes vezetéssel együtt benyújtja lemondását. A nyilatkozat azt is elismeri, hogy a sikertelen parlamenti választások miatt sokan elhagyták a pártot vagy indulatos kritikát fogalmaznak meg a vezetéssel szemben.

 

A párt egyik alelnöke, Štefan Zelník néhány órával korábban jelentette be, hogy lemond az SNS alelnöki tisztségéről és egyúttal feladja párttagságát is. Zelník a múlt héten élesen kritizálta Dankot, többek között azt is felrótta neki, hogy „nem engedte érvényesülni a párt alapszabályának demokratikus elveit”.

 hirdetes_300x300  

 

Az SNS a parlamenti választáson 3,16 százalékos eredményt ért el – gyengébbet, mint az MKÖ. Ezt látva több önjelölt elemző és megmondóember is azt hangoztatta, hogy az MKÖ és az SNS eredménye arra utal, nincs kereslet az etnikai politizálásra.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!