Nyitókép: Úrad vlády SR

 

A központi válságstáb ülése után Peter Pellegrini kormányfő megerősítette, hogy újabb két szlovákiai polgár fertőződött meg koronavírussal, ezzel a fertőzöttek száma hétre emelkedett Szlovákiában.

 

Az egyik pácienst Kassán kezelik, míg a másikat a turócszentmártoni kórházba szállították.

 

 hirdetes_300x300  

Karantén vár az Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból hazatérő polgárokra

 

A holnapi naptól életbe lép az a parancs, mely szerint minden Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból hazatérő polgárra kötelező 14 napos karantén vár. A karantén azokra a családtagokra is vonatkozik, akivel az illető egy háztartásban él.

 

Két hétig nem lehet sem sport-, sem kulturális eseményeket rendezni

 

Pellegrini tájékoztatása szerint az összes központi kormányzati szerv, helyi önkormányzat és közigazgatás az elkövetkezendő 14 napban nem szervezhet semmilyen nyilvános sport- és kulturális rendezvényt.

 

A kormányfő elmondása szerint az iskolák bezárása nem azt jelenti, hogy az emberek azt csinálhatnak, amit akarnak. Különböző rendelkezések lesznek kiadva, és mindenkire, aki ezeket a rendelkezéseket megszegi, 1650 eurós bírság róható ki.

 

A kormányfő egyben arra kérte a szülőket, hogy a gyerekeket ne bízzák a nagyszülők gondjaira, ugyanis a koronavírust illetően éppen a nagyszülők korosztálya van a legnagyobb veszélynek kitéve.

 

Holnaptól az összes határátkelőn ellenőrzéseket fognak végezni

 

Denisa Saková belügyminiszter kijelentette, hogy holnaptól nemcsak az osztrák-szlovák határátkelőt fogják ellenőrizni, hanem az összes többit is.

 

A PN-es papírokat az orvosok egyenesen a Szociális Biztosítóba fogják küldeni

 

A körzeti orvosok az új koronavírus miatt ezentúl írhatnak ki betegszabadságot (PN), az igazoltást a kezelőorvos egyenesen a Szociális Biztosítóba fogja küldeni, hogy ezzel korlátozzák a beteg emberek mozgását.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.