Nyitókép: Facebook (reprofoto)

 

A Smer elnöke pártja mai elnökségi ülése után értékelte a választások utáni politikai helyzetet. Mint elmondta, az új parlament alakuló ülése előtt egyeztetésre van szükség kormány és ellenzék között a parlamenti bizottságok elosztása végett.

 

A Smer igényt tart a parlament ellenőrzését ellátó bizottságok vezetésére.

 

Fico figyelmeztetett arra, hogy a választásokat követő 30 napon belül össze kell hívni a parlament alakuló ülését. Ennek végső határideje március 30.

 hirdetes_300x300  

 

„Addig 2,5 hét áll még rendelkezésre, de nincs semmilyen információnk arról, hogy bárki is tárgyalást kezdeményezett volna ezekről a kérdésekről. Mi készen állunk a tárgyalásokra“

 

– fogalmazott.

 

A Smer elnöke hangsúlyozta, hogy pártja 38 képviselőjével erős ellenzéki politikai szerepre készül.

 

„Szakmailag és perszonálisan is készen állunk a feladatra. Klubunkban korábbi kormányfők, miniszterek ülnek, nem lesz egyszerű dolga velünk a kormánykoalíciónak.“

 

– tette hozzá Fico.

 

A pártelnök nem kívánta véleményezni a kormányalakítási tárgyalásokat, mely szerinte a koalíció belső ügye, ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy a SIS vezetése nem kerülhet Boris Kollár pártjának kezébe.

 

„Egy maffiózó nem irányíthatja a Szlovák Titkosszolgálatot“

 

– mondta.

 

Egyben kijelentette, hogy ő maga semmilyen parlamenti posztra nem tart igényt. A házelnök helyettese a Smer köreiből vélhetően Peter Pellegrini lesz. Ugyanakkor jelezte, hogy szeretne továbbra is a Smer elnöke maradni, és megnyerni a következő választásokat.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.