Nyitókép: Facebook (Most-Híd)

 

Halottról jót vagy semmit, tartja a mondás. Ugyanez érvényes a többszörös (nemzet)áruló Bugár Béla pártjára is. Ennek ellenére mégis akadnak olyan MKÖ listán indult magyarok, akiknek semmi sem drága, és feléjük nyitnának.

 

Mégis, hogy egyes MKP-s politikusok fejéből végképp kiverjük a dicstelenül távozott Bugárral való jövőtervezésnek még csak a agondolatát is, íme a Most-Híd eredményei egyéni karikák alapján a 2020-as parlamenti választásokon.

 

Simon Zsolt Ravasznak a választások után: Nyitottak vagyunk a Most-Híd irányába is

 hirdetes_810x300  

 

Menyhárt József szintén a választások után: Beszéltem telefonon Bugárral.

 

Szerencsére mind Simon mind Menyhárt immár a múlt.

 

De hogy egyes MKP-s politikusok fejéből végképp kiverjük a dicstelenül távozott Bugárral való közösködésnek még csak a a gondolatát is, íme a Most-Híd jelöltjeinek eredményei egyéni karikák alapján a 2020-as parlamenti választásokon.

 

Akik hozták az eredményt

 

Az ismertebb nevek közül a gömöri romavezér Vavrek Štefan, Királyhelmec „szlovmagy” polgármestere Pataky Karol, vagy a korábban megyefőnök-jelöltként csúfosan megbukott kulturális államtitkár, Rigó Konrád említhető. Mindhárman legalább öt hellyel javítottak pozíciójukon.

 

Rajtuk kívül szinte csak a roma szavazatoknak köszönhető jelöltek, vagy szlovák nemzetiségű indulók tudtak komolyabb eredményt elérni az egyéni karikák számában.

 

Akik csalódást okoztak

 

Kezdjük a női nevekkel. Közülük is a parlamenti képviselőként induló, ott többszörösen leszerepelt (pl. a himnusztörvény kapcsán) Sárközy Irén visszaesése szembetűnő. De említhető Pozsony megyefőnök-helyettese, Pozsonypüspöki korábbi polgármestere, Ožvaldová Alžbeta csúfos szereplése is. Mindketten visszaestek eredeti pozíciójukhoz képest.

 

Balódi Ladislav és  Jakab Elemér szintén kevesebb karikát hoztak a vártnál. Az MKDSZ két arca, Fehér Csaba maradt a tizediken, Sárközi János alig 447 karikával visszaesett 7 helyet.

 

Ami szembetűnő, hogy a Most-Híd a végére teljesen elvesztette arculatát. Bugár Béla alig 29 ezer karikája is mutatja, hogy projektjét a politika szemétdombjára küldték a választók.

 

Azt a listát, ahol Ravasz Ábel kampányfőnök vezetésével február végén már csak a magyarok előtt szinte ismeretlen szlovák nevek, vagy a roma szavazatokat becsatornázó jelöltek jelentettek érdemi mozgást.

 

Game over Most-Híd.

 

Íme, a teljes lista:

 

 

Előző elemzésünk az MKÖ jelöltjeinek szerepléséről itt olvasható.

 

Körkép.sk

 

További ajánlott írások:

 

A karikák nem hazudnak – Kin múlott, és kin nem a magyar parlamenti képviselet?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.