Nyitókép: SITA

 

A páciensek évről évre elégedettebbek a szlovák kórházak színvonalával – derült ki abból a felmérésből, amelyet a Dôvera magán egészségbiztosító 6500 ügyfelének értékelése alapján állítottak fel.

 

 „A páciensek nem az orvosok szakmaiságát és az általuk használt gyógyítási módszereket értékelték, mert ahhoz a többségük nem ért. Ehelyett a szálláshely minőségét, a személyzet hozzáállását, illetve az egészségi állapotuk javulásával kapcsolatos szubjektív benyomásukat értékelték“

 

– kommentálta Martin Kultan, a Dôvera vezérigazgatója.

 hirdetes_300x300  

 

Kultan elmondása szerint a felmérésből egyértelműen kitűnik, hogy szorgalommal az egyes kórházaknak sikerül a ranglétra magasabb fokára kerülniük, míg más minőségi intézmények továbbra is tartják magukat a páciensek jóindulatához.

 

Az egyetemi kórházak közül az eperjesi győzedelmeskedett

 

Az egyetemi kórházak közül a legjobb értékelést az eperjesi J. A. Reiman Egyetemi Kórház kapta.

 

A vezérigazgató szerint 2019-ben a kórház csúcsra ért, ugyanis öt évvel ezelőtt ez a kórház érdemelte ki a legrosszabb érékelést a Dôvera ügyfeleitől.

 

A második helyet a pozsonyi Gyermekbetegségek Nemzeti Intézete (NÚDCH) szerezte meg, a harmadik helyen pedig a Besztercebányai Gyermekkórház és Rendelőintézet végzett.

 

Forrás: dovera.sk

 

Az általános kórházak közül az Iglói Kórházat és Rendelőintézet értékelték a legjobban, majd utána következik az ólublói kórház és a Pozsonyi Egyetemi Kórház az Irgalmas Testvérek Rendelőintézettel.

 

Forrás: dovera.sk

 

A specializált egészségügyi intézmények közül az ország nyugati részében található kórházak kerültek ki győztesen. Az első helyet a fenyőházi (Ľubochňa) Nemzeti Endokrinológiai és Diabetológiai Intézet szerezte meg, a második és a harmadik helyen pedig pozsonyi intézmények végeztek: az Intervenciós Neuroradiológiai és Endovaszkuláris Kezelési Központ (CINRE), valamint a Szent Erzsébet Onkológiai Intézet.

 

Forrás: dovera.sk

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!