Nyitókép: TASR

 

A parlamenten kívüli PS/Spolu panaszt nyújt be az Alkotmánybíróságához a parlamenti választás eredményeivel kapcsolatban, egyúttal a szavazatok újraszámolását kéri. Erről Michal Truban, a koalíció listavezetője tájékoztatott szerdán a közösségi oldalán.

 

Trubanék egyúttal arra kérik az Alkotmánybíróságot, foglaljon állást azzal kapcsolatban, hogy a koalíciós szabályt ugyanazon elv alapján alkalmazták-e minden szubjektumra, továbbá tiszteletben tartották-e az egyenlő hozzáférés elvét.

 

 hirdetes_810x300  

„Panaszt teszünk az Alkotmánybíróságon, és kérni fogjuk a szavazatok újraszámolását. Ezt nem azért csináljuk, mert abban reménykedünk, hogy ez az egész megváltoztatná a választás eredményét és a PS/Spolut a parlamentbe repítené. Őszintén szólva úgy gondolom, hogy erre nagyon kevés az esély“

 

– mondta Truban.

 

Elmondása szerint 631 választókörzetben a szavazók arról számoltak be, hogy legalább 872 preferenciális szavazatot nem számoltak. Legalább 189 esetben pedig megsértették az alkotmányt és a választási törvényt a külföldi postai szavazás engedélyezésével és végrehajtásával kapcsolatban.

 

A PS/Spolu 6,96%-ot ért el a parlamenti választásokon, ami azt jelenti, hogy 926 szavazat hiányzott a koalíciók számára szükséges 7%-os bejutási küszöbhöz.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!