Nyitókép: reprofoto (Facebook)

 

„Ha egy millió embert kiveszünk a rendszerből, az segíthet. Így ma akár olyan döntés is születhet, hogy két hétre az egész országban bezárjuk az oktatási intézményeket. Tudatosítva, hogy ez milyen hatást válthat ki a társadalomban”

 

– nyilatkozta Peter Pellegrini kormányfő a mai kormányülésre menet a koronavírussal kapcsolatos újabb, várható intézkedésekről.

 

A kormányfő elmondta, hogy Szlovákia a környező országokhoz képest gyorsabb és radikálisabb lépéseket hozott a vírus terjedésének megakadályozására, és több környező ország csak később vezeti be ugyanazokat az intézkedéseket, mint Szlovákia.

 

 hirdetes_300x300  

Pellegrini arra kérte a sajtót, hogy ne keltsék feleslegesen a pánikot, és hagyják dolgozni a szakértőket. A segédeszközökkel, szájmaszkokkal kapcsolatban, melyekből hiány van az országban, azt mondta, hogy már intézkedéseket tettek a helyzet javítása érdekében.

 

Ezzel kapcsolatban várhatóan újabb költségvetési forrásokból további lélegeztető gépeket vásárolnak a kórházakba, hogy felkészüljenek az esetleges, Olaszországhoz hasonló rohamra.

 

Egyben hozzátette, hogy Pozsony után Kassán, és hamarosan Besztercebányán is megkezdik a szűrővizsgálatokat, melyek egyik formája otthon, a háztartásokban is elvégezhető. Kiemelte, hogy 200 katonát is készültségbe helyeznek a közösségi parkok, terek rendjének fenntartásáért.

 

Az emberek javíthatatlanok

 

Pellegrini ismételten felszólította a lakosságot, hogy csak indokolt esetben keressék fel kezelőorvosukat, a kapacitásokat ugyanis a sürgősebb esetekre kell fordítani. A tanítás szüneteltetése miatt parkokban, bevásárlóközpontokban találkozgató fiataloknak üzenve kérte őket, hogy maradjanak otthon, ez ugyanis legbiztosabb módja a vírus terjedésének megakadályozására.

 

„Az emberek javíthatatlanok”

 

– hangsúlyozta a láthatóan feszült miniszterelnök.

 

A mai rendőrségi razziával kapcsolatban, melynek során több bírót és a Smer jelöltjét, a korábbi igazságügyi minisztériumi államtitkárt, Monika Jankovskát is kihallgatásra vitte be a rendőrség, akik kapcsolatba hozhatók Kočnerrel, úgy fogalmazott, hogy a lépés helyes, és függetlenül attól, kiről van szó, mindenkivel szemben egyformán kell fellépni.

 

Kattant a bilincs Kočner majmocskáin, tucatnyi bírót vett őrizetbe szerda reggel a NAKA

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 14 olvasónak tetszik ez a cikk.