Nyitókép: GettyImages

 

Koronavírus-gyanú esetében már lehetőség lesz az otthoni kivizsgálásra is, amit a mintavételt biztosító mozgó egység fog elvégezni. Az egység kihívásáról és a páciens otthoni kivizsgálásáról a helyzettől függően a regionális higiénikus és a kerületi operációs központ fog dönteni. 

 

„A mintavételt biztosító egységnek az lesz a feladata, hogy levegye a pozsonyi Kramárei Egyetemi Kórház Infektológiai Klinikájára nehezedő terhet, és a pácienseknek ne kelljen feleslegesen várniuk a kivizsgálásra”

 

– mondta Viktória Čubová, a pozsonyi Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) epidemiológiai részlegéről.

 hirdetes_400x285  

 

A mobil egységnek az lesz a teendője, hogy kiderítse, az illető páciensnek új típusú koronavírus-fertőzése (COVID-19) van-e. Ezzel az infektológusoknak marad idejük arra, hogy a klinikán azokkal a súlyos betegekkel foglalkozzanak, akiknek kórházi ellátásra van szükségük.

 

A pontos eljárás az országos tiszti főorvos iránymutatása alapján zajlik. Az az ember, aki külföldről tér haza és a koronavírus-fertőzés tüneteit észleli magán, otthoni karanténban marad, és felhívja a körzeti orvosát. Rendelési időn kívül a 112-es vagy a 155-ös telefonszámot tárcsázza. A körzeti orvos kapcsolatba lép a kerületi operációs központtal, aki a regionális higiénikussal megvitatja a helyzetet. A regionális higiénikus pedig eldönti, hogy a pácienst kórházba kell-e szállítani, vagy elég, ha otthon kivizsgálják. A döntés a páciens testhőmérsékletétől és tüneteitől függ.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!