Nyitókép: myturiec.sme.sk

 

Frissítve 17:18

 

Szlovákiában 30-ra növekedett az igazoltan koronavírusos megbetegedéssel küzdő betegek száma. Az RTVS péntek délutáni közlése szerint közülük ketten már hazatérhettek a kórházból, a továbbiakban házi karanténban gyógyulhatnak.

 

Az Egészségügyi Minisztérium információi szerint a tegnapi 21 fertőzötthöz további kilencet jelentettek be. A fertőzött betegek között két 18 éven aluli fiú is található – az egyikük Kassán, a másikuk Túrócszentmártonban lett kezelve. A kassai fiatal kórházban maradt.

 hirdetes_300x300  

 

Túrócszentmártonban további 4 beteget jelentettek. Mind az öten a helyi egyetemi kórházban lettek kivizsgálva, négyen házi karanténba kerültek.

 

További két férfit Pozsonyban helyeztek házi karanténba, egy nőt pedig Kassán.

 

Izoláltak egy nőt a Pozsony-Kassa vonalon közlekedő gyorsvonaton

 

Ugyancsak az Aktuality.sk információi szerint a Pozsony-Kassa vonalon közlekedő gyorsvonaton külön kocsiba izolált egy nőt a kalauz, miután az utasok jelentették, hogy egy utas a koronavírus tüneteit produkálja. Mint kiderült, a nő pozitív utazási anamnézissel rendelkezik, tehát valamely rizikós országból érkezett.

 

A kalauz szájmaszkkal ellátva a szolgálati kocsiba terelte át a többi utast, a beteg nő így egyedül maradt. Kassára érve már várta őt egy mentőegység, hogy kórházba szállíthassák. Ezen kívül értesítették a regionális higiénikust és a rendőrséget is, akik szintén a helyszínre mentek.

 

A higiénikusok bizonyos ideig a vonatban tartották az utasokat, később ellenőrizték őket. A vonatkocsit, amelyben a beteg nő utazott, fertőtlenítik. A kalauznak a kiérkező higiénikus elrendelte, hogy amíg nem kapják meg a koronavírus-teszt eredményét a beteg nőtől, addig maradjon karanténban.

 

Szeretne folyamatosan képben lenni a koronavírust érintő hírekkel? Íme minden, a témába vágó írásunk!

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!