Nyitókép forrása: Facebook.com/uvzsr

 

A Magánorvosok Szövetsége, a gyógyszertári alkalmazottak, az UNI Košice pékség és a kiskereskedelmi láncok is a szájmaszkok hiányára panaszkodnak. A gyógyszertárakat akár be is zárhatják.

 

Sem szájmaszkokat, sem más biztonsági felszerelést nem kaptak a gyógyszertárak. A hiány már az alkalmazottak egészségét veszélyezteti, hiszen jelen körülmények között rengeteg ember fordul meg a gyógyszertárakban. Azt a keveset, amellyel rendelkeztek, saját alkalmazottaiknak tették félre, ám nem tudják, meddig tartanak ki a készletek.

 

További aggodalomra ad okot, hogy a patikák kezdenek kifogyni a fertőtlenítőszerekből, például az alkoholból. A Hospodárske noviny beszámolója szerint a gyógyszertárak némelyike a bezárást fontolgatja.

 hirdetes_400x285  

 

Az Uni Košice pékség szintén a védőfelszerelések hiányára panaszkodik, hamarosan kifutnak a készletekből. A cég kulcsfontosságú piaci szereplő Kassán. Eddig is saját költségre vásároltak szájmaszkokat, csakhogy már nincs kitől, mert a beszállítók is kifogytak a készletekből.

 

Hasonló a helyzet a kiskereskedelmi láncokkal. Nemegyszer a vásárlóik hívják fel a figyelmet arra, hogy az alkalmazottaik nem viselnek maszkokat – csakhogy a legtöbb esetben arról van szó, hogy nincs elég maszk minden alkalmazottnak. A Lidl kijelentette, hogy az államtól vár javaslatot a maszkok hiányának megoldására.

 

Arra pedig egy darabig még várni kell. Egyrészt Peter Pellegrini (Smer) kormányfő ezzel kapcsolatos korábbi kijelentései szerint hamarosan felpörög a maszkok gyártása, azonban még legalább egy hét, míg beindul az elosztás, ami fokozatosan fog megvalósulni.

 

Másrészt Pellegrini szombaton kijelentette, hogy a kormány egyelőre nem biztosít szájmaszkokat az embereknek. vagy az üzletek, cégek alkalmazottainak.

 

„Mintha mindenki azt gondolná, hogy a védőmaszkokat a kormánytól kapják. Ki kell őket ábrándítanom e téves elképzelésből”

 

nyilatkozta a leköszönő kormányfő.

 

Az összkép kedvéért: februárban egy egész repülőgépnyi védőfelszerelés hagyta el Szlovákiát. A repülőgép rakományát Érsek Árpád (Most-Híd) leköszönő közlekedési miniszter személyesen ellenőrizte, mivel az ő tárcája adta ki az engedélyt az egyébként kereskedelmi célú út megvalósulására.

 

Erről Érsek videóbejegyzést is készített. A repülőgép február 7-én hagyta el Szlovákiát.

 

Aktuálne k pristátiu čínskeho lietadla v Bratislave.

Gepostet von Ministerstvo dopravy a výstavby SR am Freitag, 7. Februar 2020

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.