Nyitókép: TASR

 

Paralen, celaskon, orrspray és hőmérő. Mindenki tartalékol, az áru pedig egyre inkább fogy, az előbb említett termékek lassan elérhetetlenné válnak.

 

A terjedő koronavírus körül kialakult helyzet az egészséges embereket is arra készteti, hogy feltöltsék a házi gyógyszeres dobozaikat.

 

 hirdetes_300x300  

A bárok, a színházak, a koncerttermek és a wellness központok ugyan bezártak, de az emberek más helyen kezdtek el tömörülni. A gyógyszertárakban.

 

A gyógyszertárak tele vannak, a gyógyszerészek nem győzik a munkát, a polcok pedig fokozatosan kiüresednek. A pénztárak előtt reggeltől sorok kígyóznak, a gyógyszerészek pedig soha nem látott érdeklődést tapasztalnak a megfázás és az influenza elleni gyógyszerek iránt.

 

Nincs ok pánikra

 

Már nem csak kézfertőtlenítő gélekből és szájmaszkokból van hiány.

 

„Gyógyszereink még vannak, de nagyon gyorsan fogynak. Az emberek nem pánikolnak, csak tartalékolnak”

 

– mondta egy poprádi gyógyszerész.

 

Egyelőre még nincs ok pánikra, de a probléma akkor fog jelentkezni, amikor már nem lesz mit megrendelni a szállítóktól, ugyanis a rendszer már most is leterhelt, és az ő tartalékaik sem tartanak ki örökké.

 

Az emberek tartalékokat halmoznak fel

 

A Dr. Max gyógyszertár elmondása szerint az utóbbi időben a paracetamol hatóanyaggal rendelkező gyógyszerek iránt nőtt meg a kereslet, de egyre gyakrabban keresik az ibuprofén hatóanyaggal rendelkező gyógyszereket, a vitaminokat (elsősorban a C-vitamint), valamint az immunerősítőket.

 

A gyógyszerészek elmondása szerint egyre több ember érkezik a gyógyszertárakba azért, hogy felhalmozzák a tartalékaikat.

 

„Szeretnénk a vásárlókat ezúton is felszólítani arra, hogy felelősségteljesen álljanak hozzá a gyógyszerek vásárlásához és felhalmozásához“

 

– mondta Peter Sedláček, a Dr.Max szóvivője.

 

A MED-ART hazai gyógyszerbeszállító minden gyógyszerből megfelelő mennyiséggel rendelkezik, Ján Holec vezérigazgató szerint nincs ok a pánikra.

 

„Azok a páciensek keltenek pánikat, akik hörcsög módjára feleslegesen sok dolgot halmoznak fel. Ezzel csak a gyógyszertárakat stresszelik feleslegesen“

 

– jelentette ki Holec.

 

HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!