Nyitókép: Shutterstock

 

A koronavírus miatt több bank is módosít az egyes fiókjainak nyitva tartásán. Néhány bank úgy határozott, hogy naponta csak négy órára fog az ügyfelek rendelkezésére állni.

 

Az egyes fiókok nyitva tartásáról elsősorban az egyes bankok weboldalán lehet tájékozódni. Annyi azonban biztos, hogy napi négyórás nyitva tartással fognak működni a Szlovák Takarékpénztár (Slovenská sporiteľňa), a Tatra bank és a Postabank fiókjai.

 

 hirdetes_300x300  

Némelyik bevásárlóközpontban az egyes bankok csupán délután 13.00 órától 17.00 óráig fogják kinyitni a fiókjaikat. Egyes bankfiókok kapacitásbeli problémák miatt hétvégén teljesen be fogják zárni a fiókjait. A bankok védőmaszkokkal fogják ellátni az alkalmazottaikat.

 

A bankok egyúttal arra kérik az ügyfeleiket, hogy amennyiben lehetséges, a bank szolgáltatásait otthonról vegyék igénybe. Elmondásuk szerint az internetnek és az okostelefonoknak köszönhetően manapság már rengeteg banki szolgáltatást igénybe lehet venni otthonról is.

 

A bankok az ügyfelek és alkalmazottak védelmében szájmaszk vagy más orrot és szájat védő kendő használatát szorgalmazzák a bankfiókokban.

 

A Szlovák Takarékpénztár például szabályozza az ügyfelek belépését az egyes bankfiókokba, az új bankkártyához pedig SMS-en keresztül fogják elküldeni a PIN-kódot.

 

A bankok azt tanácsolják az ügyfeleknek, hogy érintésmentesen fizessenek kártyával, mobillal vagy karórával, emellett az ügyfeleknek a mobiltelefonjaik és a karóráik fertőtlenítéséről sem szabadna megfeledkezniük.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!