Nyitókép forrása: pravda.sk

 

Grendel Gábor (OĽANO) a szlovák törvényhozás alelnöke lesz. Erről maga az OĽaNO számolt be közösségi oldalán csütörtök este. A hamarosan felálló új kormánykoalíció legerősebb tagjának politikusa eredetileg belügyminiszter lett volna, ám egy ellene folyó eljárás miatt nem vállalta a pozíciót.

 

Mint ismeretes, a Pozsonyi Kerületi Ügyészség épp a választások előtt, február közepén tett vádemelési javaslatot Grendel ellen, egy nyolc évvel ezelőtti ügy miatt. A vád szerint az akkori belügyminiszter, Daniel Lipšic szóvivőjeként dolgozó Grendel banktitkot sértett, amikor információkat hozott nyilvánosságra a maffialistás Marián Kočner számlamozgásairól.

 

Grendel helyett így Roman Mikulec lesz a belügyminiszer. A dolog érdekessége, hogy korábban Mikulec ellen is folyt eljárás, ő a katonai hírszerzés vezetőinek viselt dolgairól hozott nyilvánosságra információkat. Cserébe a NAKA kommandósai is meglátogatták (még Robert Kaliňák minisztersége idején) . Mikulec ügyét azonban már lezárták, felmentve őt a vádak alól.

 hirdetes_300x300  

 

Az OĽANO ma úgy döntött, hogy Grendel Gábor a parlament elnökének egyik helyetteseként folytathatja, a párt frakcióvezetője Michal Šipoš lesz.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.