Nyitókép: reprofoto (fb-live)

 

Peter Pellegrini kormányfő és Denisa Saková belügyminiszter ma a pozsonyi reptérről arról számolt be, hogy leszállt a szlovák kormánygép. Rakományának disztribúcióját,  1 millió szájmaszkot és 100 ezer gyorstesztet a belügy és az egészségügyi minisztérium a krízisstábbal összehangolva hamarosan  megkezdi.

 

A gépből épp pakolják ki az árut. Kép: teraz.sk

 

A kormánygépből, melynek pilótái 42 órát töltöttek a repülőn, kiszerelték a székeket, hogy minél több készletet tudjon szállítani. Várható, hogy szombaton újra indul Kínába.

 

 hirdetes_810x300  

Pellegrini azt is elmondta, hogy ma éjjel vagy hajnalban Törökországból is érkezik egészségügyi szállítmány, mely a kórházaknak, orvosoknak hozza a szükséges segédeszközöket, felszerelést.

 

Peter Pellegrini és Denisa Saková. Kép: reprofoto (fb-live)

 

Denisa Saková a ma érkezett mennyiséggel kapcsolatban köszönetet mondott a cseh belügyminisztériumnak a segítséghez. A most érkezett szájmaszkok, tesztek még nem az Állami Tartalékalap által rendelt mennyiségek, azok intézése még folyamatban van.

 

A kormányfő egyben arról is tájékoztatott, hogy bár nem nagy mennyiségben, de újabb koronavírus fertőzöttek vannak az országban. Erről bővebben a kormányülés után tájékoztat.

 

Saková belügyminiszter elmondta, hogy a bősi karanténtáborban újabb 20 személy koronavírus-tesztje lett negatív, így őket a mai napon hazaengedik.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: koronavírus

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.