Nyitókép forrása: facebook.com/reprofotó

 

A jelenlegi kormány utolsó ülése után Peter Pellegrini (Smer) kormányfő a többi miniszterrel közös sajtótájékoztatón köszönetet mondott a lakosság támogatásáért.

 

Köszönetet mondott a minisztereknek az eddig munkájáért.

 

Külön köszönetet mondott Denisa Sakovának, aki Pellegrini elmondása szerint a „legnehezebb feladatot vállalta magára a válságstáb vezetésével”.

 hirdetes_810x300  

 

A kormányfő újabb 19 koronavírusos esetről számolt be, így a fertőzöttek száma 124-re emelkedett, ma 373 ember tesztje volt negatív.

 

Pellegrini állítása teljesen működőképes kormányt adnak át az új kabinetnek. Felszólította a következő kormányt, hogy az elsődleges feladatának a koronavírus elleni harcot tekintse és a gazdasági következmények enyhítését.

 

Pellegrini újságírói kérdésre kijelentette, hogy az ő kormányának egyetlen tagja sem távozott posztjából inkompetencia vagy korrupció miatt. Mint mondta, nehéz időszakban kezdte a kormányfői pályafutását (Kuciak-gyilkosság után) és nehéz időszakban is zárja le. 

 

Azért azt érdemes megjegyezni, hogy Andrea Kalavská a Smer támogatásának hiánya miatt távozott posztjáról, Tomáš Druckert pedig három hétig bírta a belügyminiszteri poszton 2018-ban, mert a sajtó utánanézett vagyoni viszonyainak. Az egyetlen, aki nagyjából emelt fővel távozhatott, az Peter Kažimír korábbi pénzügyminiszter, aki ma a Szlovák Nemzeti Bank elnöke.

 

Pellegrini szerint csak a potenciális beteg „megérzésére” hagyatkozva nem jogosan végeznek koronavírus-teszteket a hatóságok, kijelentette, a kórházak megfelelő módszertannak választják ki, hogy kit vizsgálnak ki és kiket nem.

 

A sajtótájékoztató végén a leköszönő kormányfő köszönetet mondott a sajtó munkatársainak, persze nem az elmúlt évek, hanem az elmúlt hetek munkájáért, hogy „egy időre letették a fegyvert” és és végzik a dolgukat.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!