Nyitókép forrása: facebook.com/rtvs/reprofotó

 

Igor Matovič (OĽANO), Richard Sulík (SaS) és Boris Kollár (Sme rodina) pártelnökök, valamint Veroinika Remišová a Za ľudí alelnöke ma nem sokkal 12 óra előtt a pozsonyi várban aláírta a négypárti koalíciós szerződést.

 

Az ünnepélyes szerződéskötés után délutáén 13:00-kor Zuzana Čaputová államfő kinevezi a kormány tagjait. Mindkét eseményen szigorú biztonsági előírásokat kell betartani: csak az egészséges újságírókat engedik be és mindenki számára kötelező a maszk viselete.

 

Várhatóan délután kettőkor kezdődik az új kormány első ülése.

 hirdetes_300x300  

 

 

Čaputová elfogadta Pellegrini kormányának lemondását

 

Zuzana Čaputová állam tegnap fogadta el Peter Pellegrini (Smer) kormányának elmondását. A lemondónyilatkozat átvételekor még egyszer megköszönte a távozó kormányfőnek és a többi miniszternek a koronavírus megfékezéséért tett erőfeszítéseit.

 

Az új paralment tegnap már hivatalba lépett, mind a 150 parlamenti képviselő letette az esköt a távozó Andrej Danko házelnöknek. Ezután a parlament megválasztotta új elnökét, aki Boris Kollár lett. Grendel Gábort (OĽANO) és Juraj Šeligát (Za ľudí) a parlament alelnökeivé választották.

 

Tegnap megalakultak a parlamenti frakciók is. A következő négy évben – ha nem történik radikális változás – hatpárti parlament működik majd, amelyben a kormánypártok 95 képviselővel rendelkeznek, tehát alkotmányozó többséggel kormányozhatnak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!