Nyitókép forrása: hnonline.sk/tasr

 

Igor Matovič kormányfő ismét köszönetet mondott minden választónak, akik – mint mondta – tekintet nélkül arra, kire adták voksukat, megmutatták, hogy számít nekik az ország sorsa.

 

„A választásokkor z emberek elég erőteljesen jelezték, azt akarják, hogy Szlovákia előrelépjen, fejlődni tudjon, hogy Szlovákiában a törvények mindenkire vonatkozzanak és mindenki számára legyen lehetőség az előbbre jutásra, hogy ne az ismeretség és pénz legyen mérvadó”

 

fogalmazott Matovič. Hozzátette, ebben a szellemben írták alá ma a koalíciós szerződést partnereivel, amelyet „felelősségteljes és jó“ egyezségnek nevezett.

 

 hirdetes_300x300  

Újságírói kérdésre elmondta, a koalíciós szerződés teljes tartalmát a jövő hét folyamán hozzák nyilvánosságra, egyszerűen azért, mert minden egyes kormánypárti képviselő is aláírásával támogathatja a dokumentum tartalmát.

 

Elmondta, hogy minden egyes miniszter egyben felelősséget vállal a kormányprogram rá eső részének teljesítéséért.

 

Remišová: visszaállítjuk az igazságszolgáltatást

 

Veronika Remišová (Za ľudí) arról beszélt, hogy rendkívül nehéz időket élünk meg ebben a pillanatban.

 

Kifejtette, pártja azon lesz, hogy a kormányban stabil partnerként fog dolgozni, hogy teljesítik azokat a prioritásokat, amelyeket megígértek választóiknak.

 

„Mi azért leszünk felelősek, hogy újra működőképes legyen az igazságszolgáltatás, és hogy ne engedjük, hogy bárki az közpénzeken és az uniós forrásokon élősködjön”

 

mondta, majd köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, a tűzoltóknak, rendőröknek a járvánnyal szembeni helytállásukért. Kijelentette, meggyőződése, hogy Szlovákia sikeresen fog harcolni a koronavírussal szemben, mint mondta, „mi egy büszke és megtörhetetlen nemzet vagyunk”.

 

Kollár: Nem ígéretekre, tettekre van szükség

 

Boris Kollár azt hangsúlyozta, hogy az emberek nem szép ígéreteket várnak az új kormánytól, hanem tetteket.

 

„Azt a változást várják el tőlünk, amit követeltek a választások előtt. nagyon erős megbízást kapott mind a négy párt”

 

fogalmazot a Sme rodina elnöke, majd hozzátette, hogy pártja elhatározta, nem okoznak csalódást az embereknek. Ezután a lakosság fegyelmezettségének és kitartásának fontosságát hangsúlyozta.

 

Sulík: Színvonalas négy éves együttműködés vette kezdetét

 

Richard Sulík szerint a koalíciós szerződés aláírása egy nagyon színvonalas, felelősségteljes négy éves együttműködés kezdetét jelenti.

 

„Megmutatjuk az embereknek, hogy az országot tisztességesen is lehet irányítani, szakmai szempontból pedig sokkal színvonalasabban is”

 

mondta. A koronavírus következményeit hatalmas kihívásnak nevezte. Mint mondta, a koronavírus elleni harc után bebizonyítják majd, hogy Szlovákiából lehet olyan ország, ahol „öröm dolgozni, vállalkozni és élni”.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!