Nyitókép: Branislav Wáclav / Aktuality.sk

 

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, Igor Matovič (OĽANO), Richard Sulík (SaS) és Boris Kollár (Sme rodina) pártelnökök, valamint Veronika Remišová a Za ľudí alelnöke ma nem sokkal 12 óra előtt a pozsonyi várban aláírta a négypárti koalíciós szerződést.

 

A dokumentum aláírása után Igor Matovič elnézést kért a késéséért, amit azzal magyarázott, hogy egy „kicsit elaludt”.

 

 hirdetes_300x300  

Ezután kijelentette, hogy az emberek három héttel ezelőtt a választásokon mandátumot adtak a kormányváltásra. A most aláírt koalíciós szerződés lehetővé teszi, hogy Szlovákiából olyan országot csináljanak, amire mindenki büszke lesz.

 

Veronika Remišová szerint rendkívül nehéz időket élünk, ezért a Za ľudí garantálja, hogy stabil partner lesz a kormányban. Kiemelte, hogy négy év múlva tiszta lappal szeretnének az emberek elé állni. Remišová elmondása szerint azért lesznek felelősek, hogy az igazságszolgáltatásba ismét visszatérjen az igazságosság.

 

„Jó emberekből álló büszke, megtörhetetlen nemzet vagyunk, ezért bízom abban, hogy közösen mindez sikerüli fog”

 

– tette hozzá.

 

Boris Kollár, a Sme rodina elnöke szerint az emberek határozott lépéseket várnak tőlük. Kijelentette: csak egy út van, ezért fegyelmezettnek kell lenniük és össze kell tartaniuk.

 

Richard Sulík, az SaS elnöke hangsúlyozta, meg kell mutatni a nemzetnek, hogy az országot tisztességesen is lehet irányítani.

 

„Miután megoldottuk a legégetőbb problémát (koronavírus), belevetjük magunkat a munkába, hogy Szlovákiából olyan országot csináljunk, ahol öröm lesz élni, dolgozni és vállalkozni”

 

– mondta Sulík.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.