Nyitókép forrása: mandiner.hu

 

Házi karanténba vonul Angela Merkel német kancellár, mert koronavírus-fertőzést mutattak ki egy orvosánál – közölte vasárnap a szövetségi kormány szóvivője.

 

Steffen Seibert közleménye szerint Angela Merkelt vasárnapi sajtótájékoztatója után arról értesítették, hogy kimutatták az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) jelenlétét egy orvos szervezetében, aki péntek délután tüdőgyulladást okozó pneumococcus baktérium elleni védőoltást adott be neki megelőzés céljával.

 

A kormányfő úgy döntött, hogy azonnali hatállyal házi karanténba vonul. Munkáját otthonról folytatja, és a következő napokban rendszeresen elvégzi majd a koronavírus-tesztet – áll a közleményben, amely szerint azért nem azonnal végzik el az első tesztet, mert az esetleges fertőzést még nem lehetne teljes bizonyossággal kimutatni.

 hirdetes_810x300  

 

A Bild szerint a kancellár pénteken azonban még bevásárolni is elment , beállt a sorba a kasszához. A Bild által közölt fotón azt is látni, mi mindent vásárolt  – többek között négy üveg bort… A Bild kiemeli, hogy Merkel kártyával fizetett, ami a járványra való tekintettel pozitívumnak számít – csak épp sem kesztyűt sem maszkot nem viselt – igaz, Németországban pénteken ez még nem volt kötelező.

 

MTI, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!