Nyitókép: TASR

 

Tegnap a Körképen is beszámoltunk az Állami Tartalékalap túlárazott vásárlásairól és gyanús visszaéléseiről. Közben kiderült, hogy a Tartalékalap igazgatójának, Kajetán Kičuárnak a fia két lakást vásárolt Pozsony egyik előkelő negyedében, mégpedig jelzáloghitel nélkül.

 

Kičura fia, Krišot Kajetán Kičura március 17-én és 18-án két lakás tulajdonosa lett az elnöki palotához közeli Konvent utcában. Az Állami Tartalékalap igazgatójának az életrajzában ugyanaz a cím szerepel, mint ami a 20 éves fiának a kataszterben van bejegyezve.

 

 hirdetes_810x300  

A 20 éves srácnak nem volt szüksége jelzáloghitelre

 

Kičura fia egyik lakásra sem vett fel hitelt a banknál, ám az apa azt állítja, hogy a fia törleszteni fog, mivel éppen most intézi a hitelfelvételt.

 

Kičura elmondása szerint ő és a felesége is segíti a fiukat, de azt nem konkretizálta, hogy ez a segítség pontosan mit is takar.

 

A szomszédos Konvent utca 6-ban egy egyszobás apartman ára 223 ezer euró körül mozog.

 

Az Állami Tartalékalap gyanús vásárlásai

 

Két nappal az első lakás megvásárlása előtt az Állami Tartalékalap gyanús több tízmillió eurós szerződést írt alá a pozsonyhidegkúti (Dúbravka) lakásban székelő Lacorppal és a jókai családi házban székelő A-testing vállalttal.

 

Március 17-én, amikor az ifjabbik Kičura egy előkelő pozsonyi lakással gazdagodott, az Állami Tartalékalap 22 millió eurós szerződést írt alá a Lacorppal.

 

Az Állami Tartalékalap szerződései szerint a szájmaszkokat, a gyorsteszteket és a részecskeszűrővel ellátott maszkokat (reszpirátor) többszörösen túlárazva vásárolta meg. A pozsonyi magisztrátus és Csehország is jóval olcsóbban jutott hozzá ezekhez az egészségügyi felszerelésekhez.

 

Hatszorosan túlárazott felesleges gyorstesztek – Matovič visszaéléseket talált a Tartalékalapnál, az igazgatónak mennie kell

 

Mindössze véletlenről van szó

 

Kičura szerint a lakásvásárlásnak és a gyanús 22 millió eurós szerződés megkötésének semmi köze sincs egymáshoz. Állítása szerint pusztán véletlen egybeesésről van szó.

 

Felettébb érdekes, hogy egy 20 éves fiatalember egyszerre két lakást is vásárolt Pozsonyban.

 

„Remek ajánlatról volt szó“

 

– magyarázta a bizonyítványát Kičura arra vonatkozóan, hogyan is tudott két nap alatt két lakást vásárolni a fia.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.