Nyitókép: Facebook/Reprofotó

 

Igor Matovič kormányfő Marek Krajčí egészségügyi miniszter és Ján Mikas országos tiszti főorvos jelenlétében tartott sajtótájékoztatót hétfőn délben.

 

Marek Krajčí egészségügyi miniszter elmondta, hogy a két főrévi nőgyógyász koronavírus tesztje negatív lett, ezért sem a pácienseknek, sem a többi orvosnak nincs félnivalója.

 

 hirdetes_300x300  

Krajčí arról is tájékoztatott, hogy a kramárei kórház traumatológiai (baleseti sebészet) osztályán két orvosnak és két műtősnek pozitív lett a koronavírus tesztje, ezért otthoni karanténba kerültek.

 

Igor Matovič kormányfő kijelentette, körvonalazódni látszik 200 ezer reguláris koronavírus-teszt beszerzése, de biztos információt csak a nap folyamán vagy holnap tud mondani.

 

Matovič elmondása szerint az a cél, hogy a tesztelések kapacitását a tízszeresére emeljék.

 

„Azt szeretnénk, ha a tesztelések kapacitását naponta háromszázról háromezerre tudnánk növelni reguláris tesztekkel, nem pedig nevetséges gyorstesztekkel”

 

– jelentette ki, majd hozzátette:

 

„Ebben a pillanatban 13 ezer tesztkészlet áll a rendelkezésünkre, további 19 ezer pár napon belül fog megérkezni”.

 

Ján Mikas országos tiszti főorvos tájékoztatása szerint a mai nap folyamán 29 mintát vizsgáltak meg, ebből egy volt pozitív.

 

A raktár üres volt, mivel az Állami Tartalékalap igazgatója nem az emberek érdekeit tartotta szem előtt, hanem a saját bizniszét.

 

„Kičura úrnak alaposan a körmére fogunk nézni” – mondta Matovič azzal a két lakással kapcsolatban, amit Kajetán Kičura fia vásárolt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!