Nyitókép: TASR

 

A parlament keddi ülésén sem Marian Kotlebát (ĽSNS), sem Ľuboš Blahát (Smer-SD ) nem választották meg a parlament bizottságainak élére.

 

Marian Kotleba ismét a katonai hírszerzést ellenőrző parlamenti bizottság elnöke szeretett volna lenni, de a képviselők a második választás során is leszavazták, ugyanis a 144 képviselőből csak 42 támogatta, 77-en ellene voltak, 23-an pedig tartózkodtak.

 

 hirdetes_300x300  

Az alakuló ülésen Kotleba szintén próbálkozott a poszt megszerzésével, akkor 47 képviselő támogatta, 60-an ellene voltak, 26-an pedig tartózkodtak.

 

Az  emberjogi és nemzeti kisebbségi bizottság elnöki posztját ezúttal is a smeres Ľuboš Blaha szerette volna megszerezni, de szerencsére most sem járt sikerrel. Blahát 52 képviselő támogatta, 85-en ellene voltak, 4-en pedig tartózkodtak.

 

Az alakuló ülésen 55 újonnan megválasztott képviselő támogatta, 84 ellene voltak, 5-en pedig tartózkodtak a szavazás során.

 

A parlament összeférhetetlenségi bizottságának elnöke a smeres Richard Raši lett, míg a a Nemzetbiztonsági Hivatalt felügyelő parlamenti bizottság elnökének Peter Žigát választották meg (Smer-SD).

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.