Nyitókép forrása: Reprofotó

 

Branislav Gröhling oktatási miniszter ma délutáni sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy elindult az www.ucimenadialku.sk honlap, amelyen több mint 100 internetes szemináriumot, online tanórát tettek közzé, számtalan hasznos információval együtt a tanárok, diákok és szülők számára.

 

Gröhling hangsúlyozta, hogy az oldal több civil szervezet és az oktatási tárca együttműködése keretében jött létre közpénzek bevonása nélkül, azzal a céllal, hogy segítse az oktatást, a hivatalos kommunikációt a jelenlegi rendkívüli helyzetben.

 

„Remélem, hogy az elkövetkező hetekben, hónapokban jelentős előrelépéseket tehetünk az online oktatás területén”

 

 hirdetes_400x285  

mondta Gröhling, majd felsorolta ki mindenki járult hozzá az oldal elindulásához: Deti nepočkajú (A gyerekek nem várnak) civil szervezet, a Szlovák Tanári Kamara, a To dá rozum (Értelmet ad) szervezet, az Oktatáspolitikai Intézet, Comenius Intézet, és még több más pedagógiai kar és szervezet.

 

„Ezen az oldalon a diákok, szülők és tanárok egy sor oktatóanyagot, videót, oktatójátékot és hanganyagot találhatnak”

 

mondta a miniszter. Kifejtette, hogy az oldalon olyan hasznos információkat kapnak, amelyek segítenek eligazodni a munkajogi viszonyok aktuális helyzetében, az iskola fenntartói és az igazgatók is tájékozódhatnak majd az oldal segítségével.

 

„Nyilván nem tudjuk helyettesíteni az iskolákat, de remélem, hogy sikerül segítenünk vele a tanárok munkáját, a diákok pedig sok interaktív anyaghoz jutnak majd hozzá rajta keresztül”

 

A miniszter elmondta, hogy a jövő héttől a közmédia oktató programot vetít majd, kezdetben naponta 40, később napi 80 perc erejéig a gyerekklub keretében.

 

Predstavenie portálu www.ucimenadialku.sk

Gepostet von Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR am Mittwoch, 25. März 2020

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!