Nyitókép: Konvent utca 7, Pozsony/Aktuality.sk/Branislav Wáclav

 

Az Állami Tartalékalap volt igazgatójának nemcsak a fia, de az apja is előnyös áron vásárolt lakást. Annak ellenére, hogy egy régebbi lakásvásárlásról van szó, az üzlet nyélbe ütése, ára és a lakás helyszíne is felettébb érdekes.

 

Pozsonyban a Kičura név minden bizonnyal garancia a jó ingatlanvásárlásra. Ezt az a tény bizonyítja, hogy Kajetán Kičura családtagjai bármikor vásároltak ingatlant a főváros előkelő negyedében, a lakások árai érdekes módon mindig előnyösek és alacsonyak voltak.

 

 hirdetes_300x300  

Kičura fián kívül az édesapja, Rudolf Kičura is rendkívül előnyös áron vásárolt lakást Pozsonyban. Kičura apja szintén a Konvent utcában birtokol egy tágas lakást, mégpedig egy történelmi épület legfelső szintjén, így márciustól nem más, mint az unokája, Krištof Kajetán Kičura lett a szomszédja, aki fél áron, hitel nélkül vásárolt két lakást ugyanebben az utcában.

 

Százezerrel olcsóbban

 

Annak ellenére, hogy Kičura apjának 144 négyzetméteres hasznos alapterületű (ebből 94 négyzetméternyi a lakható alapterület) lukratív lakása Pozsony szívében helyezkedik el, 150 ezer euróba került. A szakemberek egyöntetű állítása szerint az ár jócskán a piaci szint alatt van.

 

Az ingatlanközvetítők szerint 2014-ben ebben a térségben egy négyzetméternyi lakható alapterület ára 2000 és 2500, illetve 2000 és 2300 euró körül mozgott. A lakás árát pedig durván 250 ezer euróra becsülték.

 

Jelenleg hasonló lakást (149 négyzetméter) ugyanebban az utcában 355 ezer euróért árulnak.

 

Az is felettébb érdekes, hogy Rudolf Kičura mikor vásárolta meg ezt a lakást – 2014 decemberében. Ugyanezen év márciusában az Állami Tartalékalap a fia, Kajetán Kičura vezetésével több mint négymillió eurós szerződést kötött Miroslav Bödör őrző-védő cégével, a Bonullal.

 

Kičura magyarázkodása

 

Kajetán Kičurát, az Állami Tartalékalap igazgatóját hétfőn éjszaka váltotta le a Matovič-kormány. Utolsó sajtótájékoztatóján a túlárazott egészségügyi felszerelések mellett a fia lakásvásárlási ügyét is megpróbálta megmagyarázni, de a kellemetlen kérdéseket már nem volt hajlandó megválaszolni.

 

Kičura azt nyilatkozta, hogy a két lakást ő fogja megfizetni.

 

„Mi, a család fogjuk finanszírozni azokat a lakásokat, mert együtt akarunk élni“

 

– mondta Kičura, majd hozzátette: a fia lakását a spórolt pénzéből fogja kifizetni, amit a fizetéséből sikerült félretennie.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.