Nyitókép: Thinkstock

 

Az orvosok és a mentősök folyamatosan arra kérik a pácienseket, hogy ne titkolják el, ha külföldön jártak, vagy ha fertőzött személlyel kerültek kapcsolatba.

 

Amennyiben erről nem tájékoztatják őket előre, a páciensek fertőzés veszélyének teszik ki őket és karanténba kell vonulniuk. A média már jó néhány ilyen esetről beszámolt, ennek ellenére továbbra is megismétlődnek.

 

 hirdetes_300x300  

Újonnan egy idős férfi miatt került karanténba két mentőautó személyzete.

 

Vasárnap a mentőállomáson bejelentést kaptak egy idős férfiról, aki több egészségügyi problémával küzdött. A férfihez mentőt küldtek és az otthonában kivizsgálták.

 

Mivel a férfi állapota nem javult, ezért másnap ismét mentőt hívtak hozzá. A mentőautó személyzete csak a helyszínen tudta meg a hozzátartozóktól, hogy a férfi 14 nappal ezelőtt kapcsolatban került egy COVID-19-cel fertőzött személlyel.

 

A higiénikusok az idős férfinál elrendelték a mintavételt, a két mentőautó személyzetét – akik vasárnap és hétfőn kint voltak a páciensnél – pedig karanténba küldték.

 

Amennyiben a mentőszolgálat irányító központját nem tájékoztatják arról, hogy a páciensnél esetleg fennállhat a koronavírus-fertőzés veszélye, a központ egy közönséges, nem védőruhával felszerelt egységet küld ki a helyszínre.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.