Nyitókép: Facebook/reprofotó

 

Igor Matovič kormányfő délelőtti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy kedd éjfélig 12 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Szlovákiában, 304 esetben pedig negatív lett a tesztek eredménye. A fertőzöttek között kilenc férfi és három nő van. Ezzel 216-ra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma az országban.

 

Szerdára virradóra éjszaka a kormánygép 100 ezer FFP3-típusú részecskeszűrővel ellátott maszkot (reszpirátort) hozott az egészségügyi nővérek és orvosok számára. Az elosztásukat Szlovákia-szerte az elkövetkezendő órákban fogják megkezdeni.

 

 hirdetes_300x300  

A reszpirátorokat azért kellett a kormánygéppel hazahozni, mert a magánvállalat az isztambuli reptéren hagyta azokat.

 

A Közegészségügyi Hivatalban tárgyalásokat folytatnak arról, hogy milyen módon tudnák bevonni a magán laboratóriumokat is a tesztelések elvégzésébe.

 

Matovič azt is elmondta, hogy a J&T pénzügyi csoporttól 25 ezer védőszemüveget, 20 ezer védőruhát és 500 ezer szájmaszkot kaptak ajándékba.

 

„Egyúttal 50 ezer használhatatlan gyorsteszt is érkezett, amire nincs szükségünk”

 

– jelentette ki a kormányfő azzal az állami megrendeléssel kapcsolatban, amit akkor vittek véghez, amikor még Kičura igazgatta az Állami Tartalékalapot.

 

Igor Matovič kormányfő sajtótájékoztatóján említést tett egy előnytelen szerződésről is, amit még Denisa Saková volt belügyminiszter írt alá. Egymillió gyorsteszt megvásárlásáról szólt, melynek darabja 9 euróba került.

 

„9 millió euró mehet egyenesen a Dunába”

 

– konstatálta Matovič.

 

A kormányfő egyúttal felszólította az embereket, ahelyett, hogy az egyszer használatos szájmaszkokra várnának, varrjanak szájmaszkot, mossák ki és vasalják ki.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!