Nyitókép: repfrofoto (fb-live)

 

A kormány mai ülése után Milan Krajniak (Sme rodina) szociálisügyi, és Eduard Heger (OĽaNO) pénzügyminiszter a gazdasági intézkedésekkel kapcsolatos friss kormánydöntésekről számolt be.

 

Krajniak két új intézkedést jelentett be

 

  1. Mindenki, aki számára a válság időszakában befejeződik a munkanélküli segély folyósítása, annak az automatikusan meghosszabbítódik. Egészen a válság végéig.
  2. Lehetővé válik, hogy ha az adott cégben, vállalatban nincs elég munka, a munkáltató és a munkavállaló megegyezhessen abban, hogy hazaküldik őket a havi bér 80 százalékáig.

 

 hirdetes_400x285  

Eduard Heger ismét hangsúlyozta, hogy a kormány további intézkedésekről is tárgyal, melyek az eddig ismert, és a Körképen szakértőnk együttműködésében tételesen is bemutatott elsősegély-csomagon kívül további területeket is érinteni fognak.

 

A szakember segít II. – Erre ad lehetőséget a kormány gazdasági segélycsomagja. Könyvelői és adótanácsadói szemmel

 

„Fontos volt számunkra, hogy az első lépéseket még a március 31-i időpont előtt bejelentsük (sok felmondás ugyanis hó végén születik.) Az eddigiek holnap gyorsított eljárásban kerülnek a parlament elé. Az elkövetkező napokban újabb pontok érkeznek“

 

– mondta Heger.

 

Kitolhatják a bankhitelek törlesztését is

 

Boris Kollár, a Sme rodina elnöke ma a bankokkal való egyeztetések után a hiteltörlesztések körvonalazódó megoldásáról is beszélt. Erről bővebben a Körkép.sk-n itt írunk.

 

Boris Kollár: Kitoljuk a bankhitelek, lízingek, jelzálogkölcsönök törlesztését

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.