Nyitókép forrása: sme.sk

 

Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter félrevezető álhírnek nevezte azt az információt, miszerint április 6-tól újra megnyitják kapuikat az iskolák (beleértve az óvodákat és az egyetemeket is).

 

A tanítás újraindításáról szóló álhír szerdán kezdett el terjedni az interneten, azt állítva, hogy szigorú higiéniai intézkedések mellett folytatódik a tanítási év, és hogy a diákok maszkban és kesztyűben fognak az osztályokban tartózkodni, érkezéskor és távozáskor pedig fertőtleníteniük kell a kezüket. Az álhír egyébként hivatalos hangnemben íródott, például azt is közölte, hogy az oktatási minisztérium hatáskörében minden iskola kinevez egy közegészségügyi hivatalnokot.

 

„Ez egy hoax, egy álhír, ami az interneten terjed és nincs semmi valóságalapja”

 hirdetes_300x300  

 

mondta Gröhling, hozzátéve, hogy csupán egy áprilisi tréfáról lehet szó. Az iskolák további rendelkezésig zárva maradnak a koronavírus terjedése miatt.

 

Gröhling a sajtótájékoztatón elnézést kért, amiért szerdai sajtótájékoztatóján maszk nélkül jelent meg, hibáját elismerte, mint mondta, egyeztetett a kérdésben a kormányfővel is (Matovič délelőtt élesen bírálta Gröhlinget az incidens miatt), és egyúttal a közegészségügyi hivatal által kirótt büntetésen túl egész havi fizetését a Kölcsönös Segítségnyújtási Alapnak adományozza. Az Alap létrehozásáról ma számolt be a koalíció.

 

A kormány létrehozza a Kölcsönös Szolidaritás Alapját. Matovič teljes kormányfői fizetését felajánlotta

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.