Nyitókép: Körkép.sk

 

Peter Pellegrini (Smer) volt kormányfő, jelenleg a  parlament alelnöke felszólította a koalíció tagjait, hogy állítsák le az ún. blackout kísérletet, amely az ország teljes leállását jelentené.

 

A volt kormányfő Igor Matovič kormányfő azon javaslatára reagált, miszerint néhány hétig tartó rendkívüli állapot idejére „lekapcsolnák” Szlovákiát. Pellegrini szerint Matovič ezzel a javaslattal megpróbál marketingjátékot játszani. A smeres politikus felhívta a figyelmet a kísérlet drasztikus gazdasági következményeire is.

 

 hirdetes_300x300  

„Azt kérem a koalíciós partnerektől, hogy használják a józan eszüket és utasítsák el ezt a kísérletet. Másrészt pedig biztosítsák a már elfogadott óvintézkedések tisztességes betartását”

 

– mondta a TASR-nek Pellegrini.

 

Pellegrini szerint az ún. blackout bevezetése drasztikus gazdasági következményekkel járhat, holott a gazdaság világszerte már most nehéz helyzetben van.

 

„Az egész ötlet egy szociális kísérletnek tűnik, aminek beláthatatlan következményei az emberek körében keltett pánikban és az államba vetett bizalom elvesztésében nyilvánulhatnak meg. Az intézkedés egészségügyi hatékonyságát eddig nem erősítette meg egyetlen szakember sem, innen is látni, hogy csupán Igor Matovič fejében születnek meg ilyen gondolatok”

 

– jelentette ki Pellegrini.

 

A parlament alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy  az ország leállítása ugyan tovább lassítaná a vírus terjedését, de teljesen nem lehetne kiirtani, így a szigorú óvintézkedések enyhítése után ismét felüthetné a fejét a betegség.

 

„Nehezen tudom elképzelni, hogy Szlovákiát hermetikusan el tudnánk zárni a külvilágtól”

 

– jegyezte meg a korábbi kormányfő.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.