Nyitókép: Facebook

 

Míg az Összefogás párt az új kormánykoalíció magyar tagjaival egyeztet, az MKP vezetősége önmagát a Nemzeti Megmentés Kormányának nevezte át és keresi a kiutat a jelenlegi helyzetből. Április elsején tette közzé a Magyar Közösség Pártja átmeneti elnökségének tagja, Csáky Pál az alábbi fényképet.

 

 

  hirdetes_300x300   

 

 

Csáky Pál tréfálkozás világnapján közölt fotójából több érdekesség is kiderül. A sorozatban harmadik választási veresége (államfő, EP, parlamenti) után formálisan lemondott ugyan az országos elnökség és a pártelnök, de továbbra is ők irányítanak, készítve elő saját átmentésüket a tisztújítás után.

 

De ami sokkal fontosabb, hogy anyagilag sem változott számukra semmi. Kocur László „pártigazgató“ és Menyhárt József pártelnök továbbra is felveszi havi fizetését. Lemondás ide vagy oda.

 

Megéri az MKP politikusának lenni. Ennyit keresett egy év alatt Menyhárt József és a többiek

 

Ezt támasztja alá Kocur jelenléte a videókonferencián. Kocur havi fizetése a Körkép.sk információi szerint 2 ezer euró körül van. Menyhárt József számlájára pedig minden hó elején 3 ezer euró körüli összeget küld az MKP, melyhez további, mintegy 900 euró érkezik havonta Nagyszombat megyéből. (Hogy mennyit keresnek az MKP politikusai, és polgármesterei, azt itt és itt és itt taglaltuk). Menyhárt éves fizetése egyébként meghaladja a 48 ezer eurót.

 

Érdekel, mennyit keres falud, városod polgármestere? Most egy helyen megnézheted

 

Menyhárt emellett természetesen igényli a párt által biztosított felső középkategóriájú szolgálati gépkocsit, hozzá ingyen üzemanyaggal, a párttelefont, és a döntéshozói hatalmat azok esetleges zsíros lehetőségeivel együtt… A kocsihoz eddig saját, fizetett sofőr és személyi fényképész is járt. Láthatjuk tehát, hogy Menyhárt számára létérdek a politikában való túlélés. Kerül amibe kerül.

 

Lemondtak, de továbbra is felveszik a fizetést

 

A képen látható személyek közül egyébként a Körkép.sk információi szerint Őry Péter OT-elnöknek, az átmeneti időszak ügyvivő testülete vezetőjének is „jár” Menyhárthoz hasonlóan a párt által biztosított felső középkategóriájú gépkocsi, ő is vesz fel költségtérítést.

 

Csáky Pál nyugdíját az EP fizeti, Berényi József továbbra is Nagyszombat megye alelnöke, Farkas Iván, Furik Csaba fizetését az általuk vezetett önkormányzat állja. Viola Miklós sikeres orvosként tevékenykedik, évi közel egy millió eurós forgalmat lebonyolító céget vezet, Nagy Dávid pedig édesapja jogi irodájának társtulajdonosaként nem a politikából él.

 

A fotó további érdekessége, hogy Bárdos Gyula listavezető nincs rajta.

 

Hogy mire jutott tegnap az MKP Nemzeti Megmentés Kormánya, arról Csáky Pál ígérete szerint Őry Péter ad majd aprólékos tájékoztatást.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 16 olvasónak tetszik ez a cikk.