Nyitókép forrása: bystricoviny.sk

 

Azok, akik áprilisban, de akár márciusban bevételük legalább 40 százalékától estek el a koronavírus-járvány miatt, halasztást kapnak járulékbefizetési kötelezettségük alól. Az intézkedést ma elfogadta a kormány – jelentette be Igor Matovič (OĽANO) kormányfő.

 

Matovičék ma az ország négy legnagyobb bankjával tárgyaltak, az egyeztetés eredményéről bejelentést csak holnap tesznek, de azt elárulta, hogy a lakáshitelek és a törlesztő részletek halasztásának lehetőségéről van szó.

 

Matovič újságírói kérdésre elmondta, hogy a határon át naponta ingázóknak továbbra is csak akkor nem kell kötelező karanténba vonulniuk, ha a határtól 30 kilométeres sávban ingáznak. Azok, akik messzebbre ingáznának, be kell tartaniuk az előírást, hogy Szlovákiába érve kötelező a karantén. Ugyanakkor kiemelte, hogy nagyon kivételes és indokolt esetben az illetékes miniszter kérhet kivételt a Közegészségügyi Hivataltól, ami eltekinthet a karanténtól.

 hirdetes_300x300  

 

Szintén kifejtette, hogy egyelőre még nem tárgyaltak a közelgő húsvéti ünnepek potenciális veszélyeiről, megnőhet ugyanis azok száma, akik lazábban értelmezve a szabályokat útra kelnek, hogy meglátogassák hozzátartozóikat. Nem zárta ki, hogy a húsvéti ünnepek idején „sokkal keményebben fogják a hatóságok szabályozni a lakosok mozgását”.

 

A „blackout”, vagyis a lakosság mozgásának a jelenlegi 30-ről 10 százalékosra csökkentéséről a kormányfő elmondta, hogy nem kíván a továbbiakban a témához hozzászólni, mivel a sajtó teljesen téves információkat tárt az olvasók elé. Az egyik újságírót például figyelmeztette, hogy ő sosem állította, hogy az országokat hermetikusan lezárnák (ilyet tényleg nem mondott), illetve nehezményezte, hogy sajtó szenzációhajhász módon közli elképzelését a ”blackoutról”.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.