Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

A parlament ma is ülésezik, és bár korábban is voltak találgatások, kik lehetnek már fertőzöttek COVID-19-el, egyelőre még egyetlen képviselőnél sem volt víruspozitív teszt.

 

A SITA hírügynökség közlése szerint ha ez az eshetőség azonban mégis előfordulna, akkor a közegészségügyi hivatal vezetőjének  a hatáskörébe tartozik, hogy döntést hozzon, milyen körülmények között folytathatja  a munkát a parlament. Merthogy annak működnie kell, hogy el tudja fogadni azokat a törvényeket, amelyekre a jelenlegi válsághelyzetre szükség van.

 

Fertőzés esetén is meg kell tehát találni a módját, hogy a parlament vitázhasson a törvényekről, és törvényeket fogadjon el.

 hirdetes_300x300  

 

Jelenleg egyetlen képviselőt sem teszteltek pozitívan koronavírusra, korábban fennállt a lehetősége, hogy Alojz Baránik (SaS) és egy meg nem nevezett képviselőnő fertőzött lehet, de ezt a tesztek nem igazolták.

 

Jelenleg a parlament épületében is szigorú higiéniai szabályok érvényesek, a parlamenti biztonsági szolgálat emberein, a kancellária alkalmazottain és képviselőkön kívül senki sem tartózkodhat az ülésteremben. Kötelező a maszk és a kesztyű viselete, ám sokan ez utóbbit nem tartották be hiánytalanul.

 

Ugyanakkor a képviselők viszonylag közel ülnek egymáshoz a padsorokban, ami bizonyos kockázatot jelent.

 

Ha a parlament a járvány miatt nem lenne döntésképes (nem lenne jelen legalább 76 képviselő az ülésteremben), akkor összeül a képviselői grémium és közösen a tiszti főorvossal közösen döntenek a törvényhozás működéséről.

 

Megjegyezzük, a legtöbb országban a parlament még háború idején is köteles ülésezni, a képviselők pedig kötelesek dolgozni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!