Nyitókép forrása: illusztráció/Facebook.com/Csáky Pál

 

A koronavírus okozta gazdasági problémák kihívásáról, a helyi és megyei önkormányzatok helyzetéről, a járványhelyzetről és az Európai Néppártban zajló kedvezőtlen folyamatokról is tárgyalt az MKP ügyvivő testülete.

 

A Magyar Közösség Pártja hivatalos facebook-oldalán közzétett nyilatkozat szerint a párt polgármesterei körében felmérte, milyen segítségre lenne szüksége az önkormányzatoknak a járványhelyzet miatt, és hogy „miben tud a párt segítő tevékenységet adni ahhoz, hogy a fokozódó bizonytalanság és a várható gazdasági visszaesés ellenére a polgárok biztonsága és megélhetése biztosított legyen”. Konkrétumokra a nyilatkozat azonban nem tért ki.

 

Az ügyvivő testület a választások után lemondó pártvezetés helyét vette át március elején, eredetileg azzal a céllal, hogy minél hamarabb tisztújító közgyűlést hívjon össze. A dolog érdekessége nagyjából ugyanazok ülnek ebben a testületben is, mint akik eddig is ott voltak a korábban lemondott vezetőségben.

 hirdetes_400x285  

 

A nemzetet mentené az MKP választási vereség után lemondott régi-új elnöksége

 

A testület a nyilatkozat szerint a tárgyaláson leszögezte, hogy sajnálatos, de a kialakult helyzetre való tekintettel szükséges volt, hogy a MKP OT ülését és tisztújító kongresszusát a vírusveszély megszűnését követően kerüljön sor.

 

A párt tagjai aktívan részt vesznek a megyékben is a járványhelyzet okozta kihívásokkal, példaként említették, hogy Nagyszombat megye magyar pszichológusokat is bevon az országos lelkisegély-szolgálat működtetésébe.

 

A testület arról is tárgyalt, milyen problémákat okozhat a járványhelyzet és milyen kiutak állnak rendelkezésre a helyi és regionális önkormányzatok, kis- és közepes vállalkozások, mezőgazdászok számára. Konkrétumokra itt sem tértek ki, de tárgyalni kívánnak partnereikkel.

 

Az MKP ügyvivő testülete kisebbségi kérdések további alakulásáról tárgyalt a parlament magyar alelnökével, az OĽANO-s Grendel Gáborral.

 

Egyúttal jelezték, hogy levélben fogják értesíteni a lengyel Donald Tuskot, aki jelenleg az Európai Néppárt elnöke, hogy az MKP (is) megengedhetetlennek tartja, hogy Tus a lengyel belpolitikai csatározások eszközévé tegye az EPP-t.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!