Nyitókép forrása: sme.sk

 

„Az a véleményem, hogy szigorítsunk, szigorítsunk és szigorítsunk” – jelentette ki Igor Matovič (OĽANO) kormányfő a Markíza televízió tegnap esti rendkívüli adásában. Szerinte még mindig újabb korlátozásokra lenne szükség, kitart az ország leállításának terve mellett és úgy véli, ebben az iskolaévben már nem lesz iskolai tanítás.

 

Igor Matovič továbbra is kitart a teljes leállás kezdeményezése mellett, szerinte ezzel lehetne a legtöbb életet megmenteni a járvány ideje alatt. A korlátozások lazításának lehetőségét elutasította. Kijelentette azt is, hogy ha fegyelmezetlenek lesznek a nyugdíjasok, akkor kijárási tilalom is elrendelhető az adott korcsoport számára.

 

Azért is kritizálta az idősebbeket, mert nem a számukra központilag kijelölt délelőtti órákban járnak bevásárolni.

 hirdetes_400x285  

 

Beszélt arról is, hogy a húsvéti ünnepek idejére szigorúbb korlátozásokat akar életbe léptetni, hogy például Pozsonyból ne induljanak meg tömegesen az emberek vidékre rokonlátogatásokra.

 

Állítása szerint a teljes leállásról szóló javaslatát a központi válságstáb pénteki ülésén is fel fogja vetni (ez az ülés már elkezdődött).

 

Élesen kritizálta Richard Sulík (SaS) gazdasági minisztert, aki szerint Matovič blackout-terve „felesleges súlyos sebet okozna a gazdaságban”, ezért nem támogatja.

 

„Én sajnálom, hogy azok, akik csak felületesen foglalkoztak a kérdéssel, ilyen súlyos kijelentéseket tesznek a sajtóban”

 

fogalmazott, hozzátéve, hogy Sulík szavai „rendkívül felelőtlenek voltak”.

 

„Én vagyok felelős az emberek életéért. Ha Richard Sulík vállalja a terhet, hogy ezrek halnak meg a járványban, az az ő dolga, de az én lelkiismeretem ezt nem engedi”

 

fogalmazott.

 

Matovič szerint a szlovák gazdaság épp akkor tud gyorsabban túllendülni a járványon, ha a blackouttal leállítják a járvány terjedését.

 

Elmondta azt is, hogy a diákok június végéig biztosan nem mennek már iskolába, az oktatási intézmények zárva maradnak. Ez némileg ellentmond Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter korábbi kijelentésének, amelyben „reményét fejezte ki, hogy a diákok még június előtt visszatérhetnek az iskolapadba”.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 14 olvasónak tetszik ez a cikk.