Nyitókép: reprofoto (fb-live)

 

Vasárnap délután orvosi konzílium tehet javaslatot a kormánynak arra, hogy szigorítsa a kijárást és a mozgást a húsvéti ünnepek alatt.

 

Igor Matovič kormányfő és Ján Mikas országos tisztifőorvos péntek esti tájékoztatásából kiderült, hogy a krízisstáb lényegében már egyöntetűen az ünnepek alatti szigorítás felé hajlik, a végső döntéshez azonban még megvárják az ország vezető szakorvosainak az ajánlását is.

 

„Nagyon köszönjük az emberek hozzáállását és megértését az eddig hozott intézkedésekkel szemben. Köszönjük a polgárok felelős hozzáállását, hogy maszkot hordanak, hogy betartják az otthon maradásra felszólító kéréseket”

 

 hirdetes_400x285  

– mondta a kormányfő.

 

Igor Matovič szerint ez is közrejátszott abban, hogy Szlovákia mára világszinten a 3. helyen áll az országok rangsorában a koronavírussal szembeni küzdelem terén.

 

Ján Mikas tisztifőorvos szerint a húsvéti ünnepek óriási kockázatot jelenthetnek. A rokonlátogatások, gyakori találkozások könnyen tönkretehetnék az elmúlt hetek intézkedéseit, és kicsúszhatna az irányítás a kezükből.

 

„Ezt el szeretnénk kerülni”

 

– fogalmazott.

 

Kép: Igor Matovič és Ján Mikas. Kép: reprofoto (fb-live)

 

Igor Matovič szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy a húsvéti ünnepek alatt se gyulladjon meg az a bizonyos gyufaszál. Jelezte, hogy a krízisstáb ülésén, mely még jelenleg, azaz a péntek esti órákban is tart, két vélemény ütközött egymással, de estére már konszenzus alakult ki a szükséges lépéseket illetően.

 

„Ezt szeretnénk megerősíteni az ország vezető orvosainak, egészségügyi dolgozóinak az ajánlásával, mely vasárnap délután születhet meg”

 

– tette hozzá.

 

Hétfőn tehát nagy valószínűséggel bejelentik a húsvéti ünnepekre vonatkozó, átmeneti, még szigorúbb korlátozásokat a személyi mozgásokat illetően.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.