Nyitókép: YouTube/reprofotó

 

Igor Matovič kormányfő Marek Krajčí egészségügyi miniszterrel és a Chirana Medical vállalattal tartott közös sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy kulcsfontosságú szerződést sikerült aláírniuk a Chirana Medicallal.

 

Mint kiderült, a kormányfő 300 új lélegeztetőgép beszerzéséről szóló szerződést írt alá az óturai (Stará Turá) vállalattal.

 

  hirdetes_300x300   

Matovič elmondása szerint a vállalat június végéig 300 új lélegeztetőgépet állít elő Szlovákia számára.

 

Matovič: Tegnap 1889 embert teszteltek, ebből 21 minta volt pozitív

Az óturai vállalat annak érdekében, hogy a kormánnyal aláírt szerződésben szereplő határidőt tartani tudja, négyszeresére növeli a gyártást. A vállalat mindemellett leállította a lélegeztetőgépek külföldre történő eladását is.

 

A vállalat igazgatójának elmondása szerint nagyon sok együttműködési ajánlatot kaptak, így abban az esetben, ha a vállalat nem győzné a lélegezetetőgépekhez szükséges elemek gyártását, akkor van kihez fordulniuk.

 

A kormányfő azt is kiemelte, hogy az Egészségpolitikai Intézet elemzése szerint az országban július közepén tetőzhet a járvány, amikor mintegy 1000 lelégeztetőgépre lesz szükség, napjainkban viszont 500–600 lélegeztetőgép álla az ország rendelkezésére. A 300 új lélegeztetőgéppel 800–900-ra emelkedne az országban elérhető lélegeztetőgépek száma.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!