Nyitóokép: Körkép.sk

 

Szlovákiában a fővárosban van a legtöbb koronavírus fertőzött. Ezen belül is Pozsony-Rózsavölgyben (Ružinov) regisztrálták a legtöbb beteget, ahol a Körkép.sk kiadójának székhelye is található.

 

Az elmúlt napokban a környék zöldövezeteiben, parkjaiban, a főváros népszerű kirándulóhelyein tájékoztató táblák nőnek ki a földből, ezzel is nyomatékosítva a figyelmeztetést.

 

 hirdetes_810x300  

 

Szlovákia lakossága a környező országokhoz képest aránylag fegyelmezettebben viseli a megszorító intézkedéseket. Itt már a szájmaszkok, kesztyűk kötelezővé tétele előtt is alig lehetett látni olyan embert, aki nem védekezik.

 

Mindez azonban kevés a sikerhez, a húsvét közeledtével újabb szigorítások várhatók, melyekről vasárnap este kapunk bővebb tájékoztatást.

 

„Továbbra is csak félúton járunk, és még nem látni az út végét. Szeretnék őszinte köszönetet mondani a város lakosságának azért, amilyen fegyelmezettséget és összetartást tanúsítanak. Ki kell bírnunk és folytatni, amit megkezdtünk.

 

Tekintettel arra, hogy a hétvégén gyönyörű időnk lesz, ami az embereket természetes módon a szabadba szólítja, az elmúlt napok tapasztalataiból kiindulva intenzívebb tájékoztató kampányba kezdünk a népszerű helyeken”

 

– olvasható Matúš Vallo főpolgármester közösségi oldalán.

 

 

Jön az újabb szigorítás, erről tanúskodnak az alábbi tájékoztató táblák. Pozsony mellett vélhetően a többi város, község is odafigyel az óvintézkedések betartására. A szerkesztőségünk tőszomszédságában található Kukorelli parkban ezekkel hívják fel a figyelmet a védekezésre és az otthon maradásra. Mert minél több helyen, minél jobban rögzül  a felhívás az óvintézkedésekre, annál nagyobb az esély rá, hogy legyőzzük a koronavírust.

 

 

 

 

 

Rózsavölgyben a bejárati ajtókra ezekben az órákban matricázzak ki a hasznos telefonszámokat is tartalmazó plakátokat. Fotó: Körkép.sk/KZS

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.