Nyitókép: reprofoto (TA3)

 

A jelenlegi és a korábbi házelnök volt a vendége a TA3 vasárnapi politikai vitaműsorának. A két politikus egyetértett abban, hogy a koalíciós – ellenzéki szerep ellenére viszonylag korrekt a viszony a Smer és a Sme rodina között, melyre jó példa Milan Krajniak egészségügyi miniszter és tárcája, mely nyitott az ellenzéki javaslatok iránt is.

 

Boris Kollár megköszönte az előző kormány intézkedéseit is, mely a jelenlegi kabinet által hozott döntésekkel együtt nagyban hozzájárult ahhoz, hogy viszonylag kézben tudjuk tartani a helyzetet.

 

Kollár: Fico csak cirkuszol

  hirdetes_300x300   

 

Ugyanakkor a Robert Fico által művel politikát cirkusznak nevezte.

 

Kollár szerint a jelenlegi helyzetben elérkeztünk oda, amikor minden állam elsősorban magára gondol, egymás kezéből „tépik ki“ a megrendelt termékeket, így az egészségügyi felszerelések terén is önfenntartónak kell lenni.

 

Peter Pellegrini szerint Igor Matovič kormányfő igyekszik elhárítani magáról a felelősséget azzal, hogy egyes szigorító új intézkedésekről meg kell kérdezni az embereket.

 

“Ez alibizmus, egy líder így nem viselkedik“

 

– fogalmazott Pellegrini.

Peter Pellegrini. Kép: reprofogo (TA3)

 

Pellegrini: elfeledkeztek az autógyárakról

 

A korábbi kormányfő ismét nehezményezte, hogy a kormány nem nyújtott segítő kezet a nagy autógyáraknak, melyek Pellegrini szerint a szlovák ipari termelés 30-40 százalékát adják.

 

„Nem szabad válogatni azzal, hogy egyeseket felkarolunk, a nagyvállalatokat pedig magukra hagyjuk”

 

–mondta.

 

Boris Kollár azonban határozottan visszautasította a vádakat. Mint elmondta, az új kormánykoalíciónak első körben a kis- és közepes vállalkozók tízezreit, százazreit kellett megmenteniük, akik közül sokan az autógyárak beszállítói is egyben.

 

„A nagyok később jönnek, akiknek több lehetőségük van halasztásokat is kérni. Ugyanúgy, ahogy el tudták intézni maguknak a 10 éves adókedvezményeket, a nagyösszegű foglalkoztatási támogatásokat, hiszen csak a Jaguár Nyitránál 600 millió eurós közvetett állami támogatást kapott. A kicsiknek erre nincs lehetőségük. Minden tiszteletem mellett, miért kellett volna velük kezdeni?

 

– reagált Kollár.

 

Boris Kollár és Peter Pellegrini. Kép: reprofoto (TA3)

 

Kollár: A nyugdíjasoknak is be kellene tartaniuk az előírásokat

 

A házelnük utalt arra is, hogy valószínűleg változni fog a jelenlegi gyakorlat, amikor az élelmiszerüzletekben 9-12 között csak a 65 év feletti személyek vásárolhatnak.

 

„Nem tartják be az időkorlátot, így előfordulhat, hogy 06.00 – 10.00 óra között módosítjuk számukra a bevásárlás lehetőségét”

 

– zárta Boris Kollár.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.